Informare privind ședințele extraordinare ale CA al SRR din 27 și 28 august 2019

Informare privind ședințele extraordinare ale CA al SRR din 27 și 28 august 2019

Așa cum v-am informat (vezi aici), în data de 26 august a.c., a avut loc ședința ordinară a CA.

A doua zi, în 27 august a.c., a fost convocată o ședință extraordinară de CA dar nu s-a putut ține din lipsă de cvorum.

Miercuri, 28 august a.c., a avut loc o nouă ședință extraordinară a CA al SRR unde s-a adoptat o hotărâre ce cuprinde:

“- Se aprobă rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Societăţii Române de Radiodifuziune pentru 2019, fără afectarea drepturilor salariaților și fără a fi afectată activitatea de bază a societății, respectiv realizarea și difuzarea programelor de radio așa cum s-au desfășurat acestea până la data prezentei Hotărâri.

1. Consiliul de Administraţie va iniția cu celeritate demersurile legale necesare către Parlamentul României şi Guvernul României pentru rectificarea pozitivă a bugetului SRR prin modificarea OG 12/2019 în procesul de ratificare de către Parlamentul României sau pentru acordarea unui ajutor din fondul de rezervă al Guvernului.

2. În acest sens, Consiliul de Administrație mandatează Președintele – Director General, Direcția Tehnică, Direcția Economică și Serviciul Juridic pentru pregătirea documentelor necesare realizării demersurilor menționate la alin (1).  

– Comitetul Director al SRR va prezenta Consiliului de Administrație, în regim de urgență, un plan dinamic și actualizat săptămânal, de măsuri pe termen scurt și mediu de reducere a cheltuielilor SRR, fără afectarea drepturilor salariaților, fără afectarea producției editoriale și fără  reducerea emisiei. Comitetul Director va întocmi un raport săptămânal cu rezultatele concrete ale implementării planului, pe care îl va prezenta Consiliului de Administrație și va identifica noi măsuri care să conducă la optimizarea cheltuielilor și la eficientizarea activității SRR.”

Ce înseamnă toate aceste hotărâri, pe scurt:

1. SRR a pus în aplicare ordonanța Guvernului nr. 12/2019 prin care i s-au tăiat instituției suma de 10 milioane lei (am respectat legea!);

2. Dacă nu am fi rectificat bugetul SRR cu suma de 10 milioane lei, instituția nu ar mai fi putut să facă nicio plată din banii care vin de la bugetul statului (salarii, deconturi, cheltuieli curente, etc);

3. Consiliului de Administrație a mandatat pe Președintele-Director General să facă toate demersurile la Parlament și la Guvern, pentru obținerea fondurilor necesare având în vedere buna funcționarea a Radioului public.

4. Prin rectificarea efectuată din bugetul SRR, de 10 milioane lei, nu s-au tăiat fonduri de la capitolul salarii!

În următoarea perioadă, noi, cei doi reprezentanți ai salariaților din CA al SRR, vom face demersuri în numele tuturor salariaților din Radioul public de a obține sprijinul pentru o rectificare bugetară pozitivă pentru instituția noastră!

Gabriel Basarabescu

Adrian Valentin Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s