AGERPRES a publicat dreptul nostru la replică

Către

Agenția Națională de Presă – AGERPRES

În atenția

Doamnei Claudia Victoria NICOLAE – Director general

Subsemnații, Adrian Valentin Moise și Gabriel George Basarabescu, membri și reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, având în vedere că în data de 22 februarie 2021, la secțiunea Comunicate a site-ului Agerpres, a fost publicat un Comunicat emis de Federația Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă – CulturMedia, ce aduce atingere a dreptului nostru la demnitate, imagine, onoare și reputație, vă aducem la cunoștință următoarele:

Am constat cu regret că salariații AGERPRES și-au încălcat obligația legală de echidistanță care presupune și verificarea pe bază de probe a realității unor acuzații cu potențial calomnios.

Legea română nu absolvă de răspundere juridică o instituție publică de presă care împrăștie în spațiul public comunicate de presă calomnioase, emise de terți, fără o verificare prealabilă a realității acuzațiilor.

Vă solicităm să retrageți din baza dumneavoastră de comunicate, Comunicatul de presă calomnios al Federației Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Presă – CulturMedia (din data de 22 februarie 2021), în ceea ce privește pe subsemnații, să publicați acest mesaj al nostru și să ne adresați scuze pentru încălcarea dreptului nostru la demnitate, imagine, onoare și reputație.

În măsura în care refuzați să dați curs acestei solicitări, implicând consecința că vă asumați complice conținutul calomnios la adresa subsemnaților din Comunicatul emis de Federația Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă – CulturMedia, vă solicităm să publicați dreptul nostru la replică (atașat la acest email) către federația menționată mai înainte, pe site-ul AGERPRES.

Ne rezervăm dreptul să acționăm în judecată AGERPRES pentru prejudiciul moral ce ne-a fost adus ca urmare a faptei proprii de răspândire în spațiul public a unui conținut calomnios, încălcând astfel legea și deontologia profesională jurnalistică.

Vă solicităm să ne comunicați și cine sunt persoanele semnatare ale Comunicatului Federației Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Presă – CulturMedia, întrucât intenționăm să-i chemăm la judecată.

Cu încredere pentru rezolvarea amiabilă a acestei spețe,

Cei doi reprezentanți aleși ai salariaților în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune

Adrian Valentin Moise                                                                    Gabriel George Basarabescu

La solicitarea noastră, AGERPRES a ales să ne dea dreptul nostru la replică și să fie publicat pe site-ul agenției, unde a apărut și Comunicatul calomnios, mincinos și tendențios.

Așteptăm și reacția/decizia Biroului Operativ al Federației. Au mai rămas exact 48 ore până expiră ultimatumul acordat de către noi doi, federației respective.

Cu speranța (încă) că vom soluționa amiabil această speță, vă vom ține la curent.

Adrian Valentin Moise

Gabriel George Basarabescu

13 gânduri despre “AGERPRES a publicat dreptul nostru la replică

 1. Hoții striga hoții!
  Mai nou, noi cei care muncim zi de zi în sediile radioului suntem crucificati, pe grupul de fb, pe care il administrează acest guru al sindicatelor. Ne certa și ne spune că el, împreună cu pupila lui, muncesc mai mult din telemunca decât o facem noi, venind la radio, prin mijloacele de transport în comun, expunandu-ne pandemiei. Si, ca să ne închidă gura ne și amenință că o să fie mai vocal și mai tupeist! Acum da vina pe alți salariați pentru impotenta lui de a crea un sindicat reprezentativ. Și pentru că nu le comentează nimeni dejectiile, hop și doamna lexus, vine cu un comentariu acid la adresa tuturor salariaților prezenti la muncă! În concluzie, noi la Radio tăiem frunza la câini, în timp ce, ei 2 transpirati de atâta muncă ne pun la zid si ne infiereaza. Motivul? Suntem niște sclavi pentru ei! Voi chiar ne considerati idioți! Rușine!
  P.S. a dracului muncă la domiciliu! În timpul programului voi stați pe facebook , ne amenințați, batjocoriti și ne umiliti! Bravoooo!

  Apreciază

 2. Cum este posibil sa nu muncesti un an si sa iti primesti toate beneficiile salariale? Voi chiar vorbiti serios? Sa intelegem ca astia 2 au luat salar intreg?? Cine ii tine in spate? Cotizantii lor accepta mizeria asta? Dragi colegi, in ce tara traim? Sindicalistii stau acasa in timp ce noi muncim? SSRR nu inseamna Sindicatul Salariatilor din RADIO Romania? Sau sunt abrevierile sindicatului sindicalistilor radio romania? Bravo doamna de fier! Bravo colegule de la Rador! Bravo voua, corespondentilor RRA, membri ai SSRR. Voi, conducerea monoifamiliala a sindicatului, chiar sunteti buni daca v-ati ascuns timp de un an. Sa nu veniti la munca atata timp iar, noi, umilii talpasi, sa nu ne dam seama! In timp ce noi eram rupti cu munca si cu stressul cotidian voi, stateati si va prezentati pe Facebook masinile si bucuria de a trai in munca la domiciliu. Merita aceste exemplare sa ne mai reprezinte?
  Apropos! Cand ni se indexeaza salariile cu umilul procent de 5%? Cand ne reprimim drepturile negociate si pierdute pe timpul lui Ovidiu, asa cum ii spunea sefa sindicatului, ca sa ne arate cat de apropiati erau? Cand o sa ne angajam sotii si sotiile doamna? Sau doar sotii si sotiile din sindicatul dumneavoastra sunt calificati/e sa intre pe usa din dos a radioului? Doamna Anicuta si-a angajat fiica la centrala in starea de alerta? Ce zici doamna, ea merita? Merita! Este in sindicat, la fel ca fina Eliza, ca si celelalte familii obediente care stau de 1 an acasa. Imi este greata! Fiul meu se poate angaja in radio daca cotizez la sindicatul vostru? Va rog sa imi raspundeti si imi trimiteti o adresa de email unde sa va pot trimite CVul! Poate ca nu o sa mai fiu singura intretinatoare de familie si asa o sa imi pot achizitiona si eu, macar o dacie 1100, ca nu mai pot spera la un lexus sau 2 nissan-uri! Dumnezeau sa ne ierte! Ar trebui sa nu ne intereseze ce fac altii, dar nu mai putem! Sa imi spuna seful de sindicat care nu sta in 1200 lei la avans, cum pot sa fac, sa am si eu un venit mai bun? Sigur doar el a gasit solutia salvatoare!

  Apreciază

 3. Tot ce a facut SSRR, in astia 4 ani de opozitie, a fost sa tarasca Radioul in disputele ei si ale lui, personale. Toti am fost aratati cu degetul. Culmea nesimtirii este ca cei care stau acasă au de vociferat si condamnat. Ma uitam cu mirare cum, ea, cea care statea din martie 2020 acasa solicita prin adrese disperate si suma de 400 lei lunar. Ca asa e in telemunca! Stam, facem sarmale, ne jucam cu cainele, facem papanasi si mai vrem si niste banisori. Hai la munca nu la intins mana! Cand erai mare si tare pe vremea lui Miculescu si aveai privilegii era bine! Cand erai cu PSD-ul era bine! Mai sindicatule, mai fluturasilor, cum va alinta Miculescu, hai la munca! Nu mai vorbiti pe la colturile partidelor politice ca sa obtineti functii. Sper ca dl Bulai nu o sa puna botul la ,,initiativele voastre,, de ,,mare calitate,, si lipsite de moralitate. Va rugam, acum in a douasprezecea luna in care stati acasa si ne persiflati, HAI LA MUNCA!!

  Apreciază

 4. Maria, cata dreptate ai! Trebuie sa ne gandim ca starea de alerta trece iar, pana in prezent, nu avem un sindicat reprezentativ. Salariatii care sunt pe fb SRR minciunile administratorului si moderatoarei care ne invatau cum sa nu fim de partea celor care negociau. Indexarea salariala de 5% era o mizerie pentru domniile lor cu masini de lux. Chiar unul dintre ei recunoaste pe fb ca nu sta in banii din radio ca noi, oamenii de rand. Pai cum sa ne reprezinti mai Marius cand tu nu cunosti nevoile noastre, si mai mult, ne spui ca o sa fiti reprezentativi si o sa negociati drepturi interstelare pentru noi? Parca se majora salariul minim pe economie si acoperea mizeria data de SRR si Mediasind. Uite ca nu s-a majorat salariul minim asa cum spuneai tu si acel condilier juridic sau avocat al vostru care le stie pe toate, mai putin legislatia. Nici pe timpul lui Miculescu, omul adus de tine, cand sindicatul vostru reprezentativ nu ai reusit sa negocierzi si sa inchei in CCM drepturi noi. Din contra, ati pierdut acordul redactional si zilele de concediu. Cine ni le da? Nicoleto, ai tipat ca PDG are 7000 euro pe luna. M-am uotat in declaratia de avere ale memvrilor CA. Toti mint sau declara in fals ca primesc doar 4000 lei?? Deci cine minte draga noastră??? La multi ani de 8 martie! Poate incetezi cu mizeriile si porcariile si incepii sa mai treci oe la munca si sa vezi cum muncim noi. Desi suntem convinsi ca nu iti place sa auzi asta, dar radioul a mers fara voi un an de zile, unul din anii cei mai grei din istoria lui. Si ce sa vezi??? Voi nu sunteti de gasit nici prin subsolurile institutiei!

  Apreciază

 5. Zarvă mare pe blogulețul atașat partidulețului, pardon, bisericuței sindicale condusă de vajnica doamnă Balaci. Au ieșit cu mic, cu mare, la bustul gol și în culorile războiului, să execute faimosul haka, dansul războinicilor neo-zeelandezi. A ieșit un biet plugușor, cam îngânat pe nas, din care toți cei interesați au înțeles următoarele: 1. Nici în al 11-lea ceas nu își asumă nimeni pierderea CCM 2. Nu este nimeni interesat de cine va conduce radioul și în ce direcție, atâta timp cât oferă un dos de pupat și un steag de ridicat 3. Rămân toate cum s-a stabilit, fiecare cu preocupările lor, muritorii cu grija zilei de mâine, ei cu grija locurilor din CA . După cum se poate lesne constata, nimic nou sub soare. Poate doar noua perspectivă, ca cineva să le strice vechile socoteli, ceea ce explică foiala și greșelile de strategie (cum ar fi aceea, cea mai caraghioasă, în care un sindicat îi face trafic web altui sindicat concurent).

  Apreciază

 6. De foarte mult timp nu am mai răsfoit blocul acesta. Am fost trimisă , indirect, să citesc despre strategii viitoare de campanie. În schimb, observ că cei care scriu pe un blog concurent mint cu nerusinare și își pierd credibilitatea, dacă au avut așa ceva, pe zi ce trece. Aici articolele sunt asumate și comentariile postare în timp ce, pe acel ocult blog; curajosii scriu sub protecția anonimatului. Va felicit pentru seriozitate și pentru faptul că nu cenzurati dreptul la exprimare! Păcat de oamenii care sunt trași în morcila de cei care care nu vin la muncă de 1 an și care au soti sau sotii în Radio ce nu nu pot face dovada competenței. Dacă sunt incapabili și conștienți că au ajuns la vârsta la care nu au reusit sa obțina posturi de conducere în radio, atunci vor să ostilizeze și să damneze social oameni care nu au făcut jocurile lor.

  Apreciază

 7. Sunt jurnalis SRR. Ma trezesc la 3 dimineata sa vin la munca. Pot ajunge si eu corespondent in strainatate fara concurs? Dingura conditie este sa fiu membru in sindicatul unde Balaci este presedinte? Ceilalti corespondenti in strainatate sunt cotizantii acestui sindicat??
  Sunt intrebari care asteapta raspuns de multa vreme.

  Apreciază

 8. Imi aduc aminte un articol in care Balaci capusa radioul cu firmele sale. Apoi, emailul trimia lui Miculescu prin care il ameninta, santaja si recunostea ca a influențat numirea lui in conducerea radioului, prin calitatea pe care o avea in PSD. Tot ea, integra si verticala, doamna Balaci, recunoatea ca a pus afise pentru PSD si a facut,,corturi,,. De ce se uita toate astea? De ce uitam ca Balaci ne-a vandut pe 2 galbeni si ne-a pierdut drepturile ca sa ajunga in CA, pusa de Miculescu? Tanase, Balaci, Ciocirlan, Arhiri sunt doar cateva nume care ne spun, si ne repeta sacadat, ca ne-au aparat! De cine ne-au aparat?? De ce trrebuie sa ne apere cineva cand noi nu suntem in razboi cu nimeni? Noi vrem sa nu ne mai minta acesti salariati care nu s-au realizat pe plan profesional si incearca pe orice cai sa fie vizibili.

  Apreciază

 9. Catre SUS ROMANIA
  Va rugam să luați atitudine și să solicitați în temeiul legii 544 dacă corespondenții externi au dat concurs? Din ce perioada stau neclintit acești corespondenți? Câți bani sunt cheltuiți de radio că ei să stea liniștiți în străinătate? Care este diurnă lunară pe care o primesc aceștia? Care este suma cheltuită de radio pentru cazarea lor?
  De ce nu reusesc și alți jurnaliști să se înscrie sau să dea concurs pe aceste posturi care cu dedicatie numai anumitor persoane? Cand o sa aveti raspunsurile va rugam sa le faceti publice sa stie fiecare jurnalist din radio ca poate , sau nu, sa spere vreodata sa fie corespondent radio in strainatate.
  Va multumim.

  Apreciază

  • Am primit raspunsul la intrebarea: de ce Ciocirlan este singurul corespondent extern pe post, fara concurs? Raspunsul a fost foarte simplu si corect: Ciocirlan este, inca, in perioada de proba!!! Mai are la dispozitie 4 ani, pana la pensie, sa dovedeasca ca a meritat acest post platit cu 4000 dolari. Succes maestre!
   Balaci si Tanase, nu urlati, nu tipati, stati calmi! Este doar un membru marcant al sindicatului voatru si trebuie aparat de aceste intrebari rautacioase si nedemne unui mare jurnalist.

   Apreciază

 10. Domnule Moise,
  Nu doresc sa judec pe nimeni pentru ca nimeni dintre noi nu ar trebui sa o faca, dar in situatia actuala este clar ca trebuie sa fim uniti. Cei care au jignit, manipulat, etichetat colegii din radio sa fie lasati in pace, izolati, iar ceilalti sa ne unim si sa ne decidem viitorul in radio. Oamenii politici sunt trecatori, dar cei care se lipesc ca serpii de ei raman printre noi. Sunt identificati si trebuie sa nu ii mai lasam sa ne manipuleze. Hai sa avem un CCM care sa ne asigure drepturile si sa nu ne afecteze locurile de munca. Rolul sindicatelor este sa ne asigure ca drepturile noastre vor fi aparate. Ce se intampla acum?? Interesele lor au contat mai mult, iar noi salariatii urmeaza sa fim descoperiti, fara CCM si fara o protectie legala. Nu vreau sa le spun numele aici, pentru ca ei se cunosc, dar au gresit fata de noi atunci cand s-au angrenat in strategii politice, au influențat numirea unor PDG ca sa poata avea privilegii. Pacat!!Daca am ajuns aici este si vina noastra. Constatam ca cei care arunca cu dejectii in colegi sunt cei care au timp liber, nu vin la munca, ne sfideaza si ne arata ,,drumul corect,, numai de ei știut. Hai sa mergem pe drumul nostru! Este timpul sa ne respectam, sa ne apreciem si sa lucram impreuna. Putem sa venim la munca de placere? Putem sa avem o mai buna calitate a muncii in radio? Domnilor si doamnelor, haideti sa incepem de astazi sa fim mai buni. Poate nu mai aruncati cu noroi nici pe Facebook, nici pe bloguri si nici in asa zisele initiative emanate prin intermediul sindicatelor. Ne face rau tuturor. Deja radioul este privit ca fiind corupt, slab, cu multi salariati care nu nu muncesc, nu vin la munca si beneficiaza de multe drepturi. Suntem la o aruncatura de bat sa fim considerati inutili. Atunci credeti ca sindicatele o sa ne protejeze?? Ne vor mai putea proteja?Raspunsul este unul ferm. Il cunoasteti. Il vedeti deja.

  Apreciază

 11. Anonimii de pe 2u2 urla cat ii tin rarunchii ca radioul,dpdv editorial, este in picaj. Pai mai curajosilor fara nume – editorialul este condus de Furdui, omul lui Miculescu. Acum intelegeti de ce nu este amintit niciodata pe 2u2 sau pe fb??. Ce face acest exemplar in radio de 8 ani??? Nimic!!! Dar Eliza Covaliu? Domnul acela fara chip, corespondentul care calomniaza, ameninta si injura pe toata lumea, prin ce se remarca in afara de flatulatiile de pe 2u2? Cei mai vechi din radio stiu cine este si ce face, dar mai ales de ce face asta la fiecare 4 ani. Pentru a ramane inca si inca 4 ani cu beneficiile ai privilegiile pe care noi, care muncim aici in tara, nu o sa le avem niciodata. Poate, in viitor, o sa se dea concurs pentru aceste posturi bine platite. Se tot vehiculeaza ideea asta si sper sa se puna in practica!!!! Sau poate tot ei vor avea acea ,,inspiratie,, ca de fiecare data si vor mai castiga inca si inca o prelungire. Stam in adormire ca ei, acei atotcunoscatori, condusi de Tanase&co ne spun ce sa facem si cum sa facem ca sa ne fie bine daca le suntem in sindicat si le cotizam lunar bani pentru a plati procese initiate de Nastase, consilierul sindicatului doamnei care ne atragea atentia, in decembrie,ca daca nu venim in SSRR nu o sa avem CCM. Acum, fara CCM suntem in bataia vantului. SSRR-ul celor de mai sus o sa vină sa ne spuna cate vor face pentru noi daca le dam votul sa ne reprezinte in CA sau la viitoarele negocieri ale CCM. Poate, doamna Balaci o sa ni-l aduca pe ,,arogant,, din nou, asa cum se lauda prin 2012. Sanatate tuturor! Vin vremuri interesante. Depinde din ce unghiuri o sa privim si de ce parte a baricadei o sa avem inspiratia sa ne postam :((( sper ca o sa imi postati opinia desi nu mai am nicio speranta de mai bine.

  Apreciază

 12. Poate reusiti sa stopati abuzurile, amenintarile, calomniile si mizeriile Nicoletei Balaci, ale lui Tanase Dorian dar si ale acolitilor lor. Tot nu intelegem cum un jurnalist radio care trebuie sa fie echidistant a facut parte din structurile unui partid ,,facand corturi si lipind afise,,. Balaci si Tanase au facut sa nu avem CCM in 2021. In 2013 au pierdut prin negocieri acordul redactional si multe alte drepturi. Acum vin si ne spun ca sunt salvatorii radioului. Nimeni nu intreaba cum corespondentii interni stau de zeci de ani, fara concurs, in strainatate pe sume fabuloase in timp ce jurnalistii radio au salarii mizere. Diurnele lor sunt intre 1500 dolari si 1500 euro net pe luna. Toate aste nu conteaza? Suntem dezbinati, ni se spune ca suntem prosti ca nu ne ducem in sindicatul condus de familiile din radio. Pe fb apare ca daca nu suntem in acel sindicat nu vom avea drepturi. Nu va suparati, dar este momentul sa schimbam ceva! Sa incetam cu minciuna si sa nu mai fim dezbinati. Balaci si Tanase isi etaleaza masinile de lux on timp ce noi avem credite. Fina dnei Balaci, Eliza Covaliu mai este in radio? Din martie 2020 nu a mai fost vazuta in radio! Dna Balaci nu a mai calcat de un an in radio si ne spunea ca indexarea negociata in decembrie,de 5%, este o mizerie si ca nu trebuie sa ne injosim si sa semnam pentru înregistrarea CCM la ITM. Cine ne mai da acei bani Nicoleto! Ni-i dai tu din sindicat?? Daca tot erau o mizerie pentru tine si Tanase ar trebui sa ne dai cotizatiile si sa ne lasi in pace! Urmeaza momente crunte pentru noi iar ei ne vor minti din nou. Sa-i mai lasam sa ne rada in nas?

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s