Pentru că ne pasă! Pasul 2 pentru unificarea mișcării sindicale de la Radio România.

Urmare a demersurilor făcute cât și a apeluluiUnificarea mișcării sindicale la Radio România”, salariații din SRR au început să se intereseze de soarta și de drepturile lor!

Pasul 2

În primul rând, liderii sindicatelor din teritoriu i-au informat pe membri lor despre faptul că actualul Contract Colectiv de Muncă la nivel de SRR este prelungit prin efectul Legii 55/2020, art. 20, ce prevede:

Valabilitatea contractelor colective de muncă și a acordurilor colective de muncă se prelungește pe durata stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.” 

 

În același timp, trebuie avut în vedere faptul că Sindicatul Liber al salariaților din SRR a pierdut reprezentativitatea la nivel de SRR, astfel:

În fond, la Judecătoria Sector 1

SUS RR vs SLSSRR Jud Sect 1 dosar 36633 299 2017

În apel, la Tribunalul București

SUS RR vs SLSSRR Trib Buc dosar 36633 299 2017

Având în vedere faptul că salariații au fost trădați, păcăliți de liderii lor și de fapul că le-au pierdut drepturile, aceștia s-au retras masiv în perioada 2017-2018 din Sindicatul Liber dar și din alte sindicate, care nu numai că nu le-au câștigat noi drepturi dar au rămas și fără cele câștigate de vreo 20 de ani.

Acum, realizând pericolul la care pot fi supusi prin neimplicare și anume, de a pierde și acele minime drepturi care mai sunt în actualul CCM, au început să se intereseze cum pot adera la SUS-Radio România pentru ca sindicatul să obțină reprezentativitatea, și astfel să poata participa la negocierea noului CCM la nivel de SRR.

Din acest motiv voi posta cererea de aderare la Sindicatul Unit al Salariaților – Radio România (SUS- Radio Romania) și cererea de retragere din sindicatul din care faceți parte ( În cazul în care sunteți membru de sindicat. Salariații nesindicalizați nu trebuie să completeze această cerere de retragere).

  1. Cerere de intrare în SUS-Radio România (vezi aici).

  2. Cerere de ieșire din sindicat (vezi aici), dacă este cazul !

După completarea și semnarea cererii, se face o poză sau se scanează și apoi se trimite pe email susradioromania0@gmail.com (atenție ! dupa susradioromania este cifra ”zero”) sau pe whatsapp 0742.068.701.

Important!

Reiterez – În cazul în care nu vom strânge rândurile și nu vă veți înscrie în Sindicatul Unit al Salariaților – Radio România, sunt șanse foarte mari să rămâneți fără CCM!

Nu vă lasați manipulați de cei care știu doar să arunce cu piatra dar care nu știu să construiască!

Adrian Valentin Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s