O veste tristă!

În 31 octombrie a.c., ora 19.30, făceam un apel la solidaritatea liderilor sindicatelor din Radio (vezi aici). apel-la-solidaritate-catre-toti-liderii-sindicatelor-din-radio-romania

Astăzi, 2 noiembrie a.c., ora 14, ar fi trebuit să ne întâlnim să stabilim împreună ce vom face pentru a scoate Radioul din această situație.

Acum, când țara este într-o criza politică, suprapusă peste o criză sanitară, la Radioul public s-a mai adaugat și o criză instituțională care a condus la un blocaj financiar.

Salariații, indiferent dacă sunt sau nu sindicalizați, își vedeau de munca lor chiar dacă salariile au rămas neindexate de mai bine de 10 ani, având totuși o stabilitate a locului de muncă.

În acest moment, liniștea și stabilitatea le sunt zdruncinate, iar eu am considerat că trebuie să trecem peste orgolii sau neînțelegeri, și, noi, liderii de sindicat, să găsim împreună soluții de a scoate Radioul din acest impas, fără precedent.

Am primit pe emailul pus la dispoziție numai două răspunsuri, iar pe un grup de whatsapp, am primit un răspuns halucinant care încearcă să mă intimideze și să mă amenințe, împletind minciuni (dealtfel un răspuns în stilul caracteristic și binecunoscut!!!!) de la o persoană care se consideră lider de sindicat.

Un lucru este cert, nici măcar acum când situația este foarte gravă și critică, niciun lider de sindicat nu a răspuns pozitiv la invitația mea, fie că nu au vrut, fie că nu au avut timp pentru rezolvarea problemelor tuturor, cu atât mai mult pentru a celor care nu sunt în sindicatul lor!

Dacă nu acum ar fi trebuit să ne unim forțele, atunci când?

Când nu o să se mai poată face nimic?

Orgoliul acestor lideri a fost deranjat că am acționat imediat când au aparut probleme? De ce nu ați venit voi cu propuneri? Ori erați în zile libere și nu merita efortul. Este rușinos, chiar dezonorant pentru un lider de sindicat, să nu pună umărul pentru o cauza comună, de mare interes.

În mod normal, obstacolele apărute în cadrul instituției ar fi trebuit depășite împreună.

Ei nu-și doresc ori nu-și dau seama de situația în care se află în acest moment Radioul dar și viitorul salariaților?!

Nu mai fiți farisei și să spuneți că vreți unirea sindicatelor și binele salariaților, când în realitate faptele voastre sunt altele!

Dupa cum ați constat, mi-am făcut datoria de lider de sindicat demarând imediat protestul (vezi aici) dar și disponibilitatea de a acționa împreună, în beneficiul instituției și implicit a salariaților.

Voi continua să fac toate demersurile necesare pentru remedierea cât mai urgentă a problemelor apărute, chiar dacă ar fi trebuit ca toate acestea să le facem împreună.

Am primit numeroase telefoane și mesaje de la salariați care și-au exprimat îngrijorarea față de ceea ce se întâmplă cu Radioul dar și susținerea și încrederea pentru ceea ce fac, drept pentru care vă mulțumesc.

Asta îmi dă forța să merg mai departe și să reușim împreună!

Cu respect,

Adrian Valentin Moise

4 gânduri despre “O veste tristă!

 1. Cum poti sa afirmi public că “niciun lider de sindicat nu a răspuns pozitiv la invitația ta, fie că nu au vrut, fie că nu au avut timp pentru rezolvarea problemelor tuturor, cu atât mai mult pentru a celor care nu sunt în sindicatul lor!” ? E o minciuna! De aia nu exista dialog cu voi.

  Asta a fost raspunsul nostru trimis pe emailul vostru:

  „Buna dimineața,
  Am primit invitația la dialog și suntem pregătiți pentru orice discuție care să conducă la deblocarea situației din radio. Însă, calendarul propus nu ne permite să fim prezenți, deoarece reprezentanți ai sindicatelor afiliate la Mediasind au întâlniri programate în aceste zile la Parlament pentru a discuta soluțiile de deblocare a situației în SRR.
  Răzvan Dumitrescu presedinte MediaSind-Radio România”

  Eram ocupati sa rezolvam problemele SRR. Judecati si dumneavoastra stimati colegi care e adevarul si ce spune domnul!

  Apreciază

  • Dragă Răzvan, era momentul să ne întâlnim și să devenim o forță sindicală. Lumea este satulă de această divizare. Mi-am dorit să avem acțiuni comune, concrete, în folosul tuturor salariaților.
   Chiar tot bordul Mediasind avea programate întâlniri și nu ați avut timp de o întâlnire sindicală?
   De ce nu mi-ați comunicat că doriți o altă zi/oră?
   Și ca să-ți răspund direct: Nu am mințit!
   Toți liderii de sindicat din București nu au raspuns pozitiv la invitație. Pe cei din studiourile regionale de radio, Constanța, Iași, Cluj, Târgu Mureș, Timișoara, Reșița, Craiova și Brașov, eu îi reprezentam, așa cum a fost și la întâlnirea din 14 septembrie 2021, cu dl Liviu Popescu – Director General interimar al SRR.
   În rest, …. să auzim numai de bine!
   AV Moise

   Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s