Îndrumar și precizări – ALEGERI CA SRR 2021

Stimați colegi,

Deoarece mulți salariați din București dar și din Studiourile regionale de Radio, m-ați întrebat care este modalitatea de vot din ziua de marți, 9 noiembrie 2021, am să vă dau câteva explicații foarte importante raportate la Regulamentul alegerilor SRR 2021 (pe care îl găsiți aici dar și pe site-ul Radio Romania):

1. Votul se va exercita de către salariații cu contract de muncă, în principal, la sediul central al SRR și la Studiourile regionale, marți, 9 noiembrie 2021, între orele 8.30-20.00;

2. Votul mai este posibil și online la solicitarea scrisă a salariatului prin aplicatia web personalizată a SRR.

  • Solicitarea o va face salariatul care nu se poate deplasa la sediu SRR sau la cel regional de Radio, până luni 8 noiembrie, ora 17, și pe care o va motiva de ce nu poate veni (concediu de odihnă, concediu fără plată, concediu medical, izolare la domiciu, suspect Covid19, etc) către Biroul Electoral Centra (BEC) (număr de telefon 021.303.1760), la adresa alegeri2021@radioromania.ro.
  • În cerere salariatul va menționa adresa de email personală sau de radio unde aplicația SRR va transmite link-ul unic pentru efectuarea votării.
  • Salariații vor putea vota accesand link-ul primit, luni 9 noiembrie 2021, doar între orele 8.30-20.00.

Această procedură de vot online este valabilă pentru următoarele categorii de salariați:

– Corespondenții (din țară ori din străinatate),

– Salariați care sunt în interes de serviciu în deplasare (confirmata de șef),

– Salariații aflați în concediu de odihnă (în cazul în care sunt plecați din localitatea unde lucrează),

– Salariații care au contractul individual de muncă suspendat conform Codului Muncii, articolele 50 și 51:

**concediu de maternitate;
**concediu pentru incapacitate temporara de munca;
**carantina;
**exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
** indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
**forta majora;
**in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
de la data expirarii perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei. Daca in termen de 6 luni salariatul nu si-a reinnoit avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de munca inceteaza de drept;
**concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
**concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul
**copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;

**concediu paternal;
**concediu pentru formare profesionala;
**exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;
**participarea la greva;
**concediu de acomodare.
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Din păcate, deși am solicitat Președintelui B.E.C. să permită și salariaților care sunt în telemuncă să voteze online, la cerere,  acesta a răspuns că: ”Regulamentul nu prevede!”

Deși am insistat că este stare de alertă iar cazurile de Covid-19 s-au multiplicat și există pericolul real de contaminare al salariaților cu virusul SARS-COV-2, președintele B.E.C. a răspuns că nu se poate pentru că nu este prevăzut în Regulamentul de organizare și desfășurare a alegerilor reprezentanților salariaților în CA al SRR 2021.

Concluzie: Salariații care sunt în regim de telemuncă trebuie să se prezinte pentru vot la sediu (SRR sau Radio regional) marți, 9 noiembrie 2021, între orele 8.30 și 20.00.

  1. Salariatii care vor veni fizic la sediu, vor vota în baza legitimației de serviciu avizată, și /sau carte de identitate, pașaport, valabile la data votării.
  2. Se pot vota numai 2 candidați, punând ștampila în patrulaterul care conține numele candidatului ales.
  3. Listele cu toti salariați sunt gata din data de 5 noiembrie, ora 14.00. Ele pot fi consultate la sediul SRR, la biroul BEC si BER. Cei care nu se regasesc pe liste vor trebui sa se adreseze BEC (biroul electoral central) si BER (biroul electoral regional), în scris.

Vă așteptăm la vot, marți, 9 noiembrie 2021, între orele 8.30 – 20.00.

GOMBOȘ MIRA NATALIA     –     poziția 3 pe buletinul de vot și MOISE ADRIAN VALENTIN    –     poziția 19 pe buletinul de vot

Cu respect,

Adrian Valentin Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s