DREPTURI PIERDUTE. Ep. 1 Introducere

În spațiul public au fost deversate informații mincinoase cu privire la faptul că ”Moise a pierdut drepturile salariaților”.

În realitate, Moise nu le-a pierdut !

În mod normal, toți salariații ar fi trebuit să cunoască prevederile CCM al SRR dar nu mă miră faptul că nu ați știut cine a ”negociat” în defavoarea voastră.

Totul s-a făcut și ținut la secret de către conducerea Sindicatului Liber, iar cea care a fost atunci în fruntea acestei organizații, dna Balaci Viorica Nicoleta, nu a avut niciun interes ca voi să fiți informați.

Dimpotrivă, trădările lor le-au aruncat pe seama mea, fiind cel mai convenabil mod pentru ei !

Mai mult, eu nici măcar nu mai eram salariat al SRR, iar în Comisia Paritară, locul unde se negocia CCM al SRR, nu aveam cum să particip.

Toate pierderile din CCM al SRR a drepturilor voastre, fie colective, fie individuale, au fost realizate de către cei care au participat direct ca negociatori în Comisia Paritară din partea Sindicatului Liber al lucrătorilor din SRR, în schimbul unor beneficii personale, așa cum ne prezenta dl Alin Pop în scrisoarea ”pierdută (vezi aici).

O să începem cu cea mai mare pierdere a salariaților din SRR.

Este vorba de un drept obținut în perioada anilor 1991-1992, în CCM al Radioteleviziunii Române, înainte de separarea celor două instituții, SRR și SRTV.

Atunci s-a negociat și s-a hotărât ca salariul minim în Radioteleviziunea Română să fie cu 40% mai mare față de salariul minim stabilit la nivel național în România.

S-a stabilit procentul de 40% deoarece s-a considerat că Radioul și Televiziunea publice sunt două instituții fundamentale ale statului român.

După apariția Legii 41/1994, în CCM al SRR, s-a menținut acest drept și s-au câștigat și alte drepturi pentru toți salariații Radioului public.

CCM SRR 1997-1998 p1

CCM SRR 1997-1998 p27

CCM SRR 1997-1998 p29 semnaturi

Din păcate, acest statut aparte a fost efectiv aruncat la coșul de gunoi de către cei care s-au perindat la conducerea Sindicatului Liber și au participat direct la ”negocierea” CCM al SRR în perioada 2013-2019.

Va continua.

AV Moise

2 gânduri despre “DREPTURI PIERDUTE. Ep. 1 Introducere

  1. Pingback: DREPTURI PIERDUTE. Ep. 1 Dovezi | SUSROMANIA

  2. Chiar dacă acum impactul nu mai este asa de mare ca acum 3-4 luni dar aplicand : ” mai bine mai tirziu decit niciodată” este bine si acum in pragul sărbătorilor de Iarnă că poate salariatii SRR vor vedea de ce au in portofel mai putini bani de cheltuit.

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s