Ovidiu Miculescu, declarat inca odata definitiv incompatibil

Revizuirea lui Miculescu la ICCJ

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a declarat in 18 ianuarie 2018, inca odata, pe Ovidiu Miculescu – fost presedinte-director general al Radioului public, INCOMPATIBIL – DEFINITIV (vezi aici).

dosar 1302 1 2017 revizuire

Cum a devenit Ovidiu Miculescu incompatibil ?

Pe la finele lunii Ianuarie 2013, cineva mi-a soptit cum ca Miculescu ar fi in stare de incompatibilitate ca urmare a faptului ca acesta detinea, simultan, functia de membru al CA al SRR si functia de manager la Societatea Nationala de Radiocomunicatii.

In data de 11 februarie 2013, am depus la Agentia Nationala de Integritate, in calitate de presedinte al SUS-Radio Romania, sesizarea prin care am solicitat sa se verifice daca asa stau lucrurile (vezi aici).

La cateva zile dupa, Miculescu a aflat ca am depus sesizarea la ANI si, stiindu-se cu musca pe caciula, a inceput pregatirea „debarcarii” mele, din mers, de la SRR.

Primul pas

Hartuirea, intimidarea si tunurile pe „MOISE”.

Membri Comitetului Director s-au fost transformat in „membri ai INCHIZITIEI”.

Pasul doi

Convocare la Comisia de cercetare disciplinara (vezi aici).

Pasul doi si un sfert

Pentru a arata transparenta, am publicat raspunsul meu la acuzele aduse in convocarea la cercetare, cu o zi inainte de momentul respectiv (vezi aici).

Pasul trei

Ziua Z (15 aprilie 2013): Interogatoriul de 6 ore si 56 de minute. La finish: Alea jacta est!

dna Mortasifu: „– Dle Moise, sa-ti dovedesti nevinovatia!”

Pasul final

Debarcarea lui Moise din SRR (vezi aici) si reactia Federatiei Europene a Jurnalistilor la sesizarea Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind (vezi aici).

Raspunsul ANI

A venit in 17 octombrie 2013, ANI declarand ca au fost „identificate elemente privind nerespectarea regimului juridic al incompatibilitatilor” (vezi aici).

Contestatia lui Miculescu la Curtea de Apel

Miculescu ataca raportul de investigatie al ANI si in 23 aprilie 2014, instanta ii respinge actiunea ca neintemeiata (vezi aici)!

Este prima eticheta de INCOMPATIBIL pe care o primeste Ovidiu Miculescu.

A atacat cu recurs la ICCJ.

Recursul lui Miculescu la Inalta Curte de Casatie si Justitie

In 31 ianuarie 2017, s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dosarul privind incompatibilitatea in care s-a aflat Ovidiu Miculescu, cu nume de cod „ADRIAN” (vezi aici), urmare a sesizarii Sindicatului Unit al Salariatilor – Radio Romania din 11 februarie 2013.

Dupa aproape 2 ani si 9 luni, Ovidiu Miculescu primeste de la instanta suprema, eticheta definitiva de INCOMPATIL (vezi aici)!

Ce urmeaza ?

Urmeaza termenul din 8 februarie 2018, tot la ICCJ, unde se va stabili definitiv, daca a fost sau nu in stare de conflict de interse (vezi aici), OVIDIU MICULESCU alias „ADRIAN”.

Pe foarte curand,

AV Moise