Ovidiu MICULESCU, Mariana MILAN, Viorica Nicoleta si Georgel BALACI, Violeta si Gabriel ARHIRI, inca doua procese castigate definitiv de SUS Radio Romania si inceperea urmaririi penale

Ovidiu MICULESCU, Mariana MILAN, Viorica Nicoleta si Georgel BALACI, Violeta si Gabriel ARHIRI, inca doua procese castigate definitiv de SUS Radio Romania si inceperea urmaririi penale

JUSTITIE

Pentru a nu va tine cu sufletul la gura o sa va informam direct despre ce este vorba, astfel:

1. In data de 30 octombrie 2015 a avut loc judecarea recursului inaintat de SRR (Miculescu & Milan) in dosarul 16738/3/2014, in care SUS Radio Romania a solicitat ca SRR sa comunice urmatoarele informatii de interes public:


a) Numărul total de salariați, cu contract individual de muncă în SRR, la data de 26 Septembrie 2012;

b) Numărul total de salariați, cu contract individual de muncă în SRR, la data de 28 Februarie 2013;

c) Dacă în luna septembrie 2012, SRR reținea, pe statele de plata al salariilor, cotizații sindicale în favoarea Sindicatului Liber al Lucrătorilor din SRR;

d) Câți membri de sindicat cotizanți, din rândul angajaților cu contract individual de muncă în SRR, avea, conform evidențelor dvs., la data de 26 septembrie 2012, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din SRR;

e) Câți membri de sindicat cotizanți, din rândul angajaților cu contract individual de muncă în SRR, avea, conform evidențelor dvs., la data de 28 Februarie 2013, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din SRR.


Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul si a obligat pe SRR sa transmita, in termen de 10 zile, informatiile solicitate (vezi aici si aici).

Cele 10 zile au trecut asa ca vom trece la etapa urmatoare, executarea SRR!

 2. In data de 4 noiembrie 2015  a avut loc judecarea recursului inaintat de SRR (Miculescu & Milan) in dosarul 16735/3/2014, in care SUS Radio Romania a solicitat ca SRR sa comunice urmatoarele informatii de interes public:


a) Dacă în luna septembrie 2012, SRR reținea, pe statele de plata al salariilor, cotizații sindicale în favoarea Sindicatului Național al Jurnaliștilor Partener Media;

b) Câți membri de sindicat cotizanți, din rândul angajaților cu contract individual de muncă în SRR, avea, conform evidențelor dvs., la data de 26 septembrie 2012, Sindicatul Național al Jurnaliștilor Partener Media;

c) Câți membri de sindicat cotizanți, din rândul angajaților cu contract individual de muncă în SRR, avea, conform evidențelor dvs., la data de 28 Februarie 2013, Sindicatul Național al Jurnaliștilor Partener Media.


Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul si a obligat pe SRR sa transmita, in termen de 10 zile, informatiile solicitate (vezi aici si aici).

Si in acest caz, daca nu vom primi raspunsul la cererea noastra, in termenul legal de 10 zile, vom trece la etapa urmatoare, executarea SRR.

3. Cele doua actiuni pe care SUS Radio Romania le-a depus in instanta (16735/3/2014 si 16738/3/2014) au legatura cu reprezentativitatea obtinuta fraudulos prin fals si uz de fals in instanta, de catre d-na Aurelia Daniela Ciobanu – presedinte al Sind liber din SRR, in perioada cand respectiva reprezenta sindicatul liber.

Va reamintim faptul ca SUS Radio Romania a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 (dosar 13925/P/2013) un denunt penal impotriva numitei Aurelia Daniela Ciobanu pentru declararea unui numar de membri de sindicat fals (1185 de membri!!!).

Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 a clasat dosarul si SUS Radio Romania a facut plangere impotriva Ordonantei si astfel in data de 30 martie 2015, s-a inregistrat dosarul 34469/299/2015 pe rolul Judecatoriei Sector 1 – Penal (vezi aici).

La data de 23 iunie a.c., judecatorul de camera preliminara a admis plangerea SUS Radio Romania, a desfintat Ordonanta 13925/P/2013 si a trimis dosarul la procurorul de caz pentru a incepe urmarirea penala.

Un amanunt deloc de neglijat este ca nu numai dna Ciobanu va fi anchetata dar si toate persoanele din conducerea celor doua sindicate vor trebui sa raspunda pentru numarul de membri declarati in august – septembrie 2012 (si dupa 1 octombrie 2012, retroactiv !).

Vom reveni maine cu sentinta data de Judecatoria Sector 1 in acest dosar.

PS Acum (ora 11.57) am primit stirea ca la ora 14 va avea loc in studioul T3 o intalnire a Sindicatului liber cu membri de sindicat, cica despre negocierea noului CCM al SRR. (Oare ceilalti salariati ai SRR vor avea alte drepturi in noul CCM ?)

Intrebati cum este cu numarul de membri de sindicat!

Eu v-am pus la dispozitie documente din instanta.

SUS RADIO ROMANIA

AV MOISE

4 gânduri despre “Ovidiu MICULESCU, Mariana MILAN, Viorica Nicoleta si Georgel BALACI, Violeta si Gabriel ARHIRI, inca doua procese castigate definitiv de SUS Radio Romania si inceperea urmaririi penale

  1. Din cate inteleg la Constanta este feuda lui A.Doros. Are nasa in Comitetul Director, varul playlist manager, amanta redactor sef, alti dubiosi angajati peste noapte.Totul in timp ce el nu face de ani de zile nimic, doar drumuri de limbi, osanale si combinatii la Bucuresti, la marele presedinte.

    Apreciază

  2. Da, corect, dar de ce nu-i spuneti si numele nemernicului de la Craiova? El este Alexandru Mogoseanu, progenitura de procuror comunist, ma-sa dactilografa tot la procuratura de pe vremuri… Si inca ceva, uitati-va la declaratia lui de avere oficiala, aprox 120.000 lei (adica un miiard doua sute de miloane vechi) a luat „in mana” aceasta jigodie.

    Apreciază

  3. SRR, asemenea tuturor institutiilor publice, din Romania, este posedat, trebuie sa treaca prin multe sedinte de exorcizare pentru a-si redobandi libertatea, valoarea si sanatatea.
    Domnule Moise, FELICITARI si putere de actiune, in continuare. Putregaiul este mare si profund !

    Apreciază

  4. Ceea ce se prezinta in articolul postat de tine pe facebook , ca se intampla la Resita, seamana ,pana la detaliu, cu ceea ce se intampla si la Craiova.Ar mai fi de adaugat faptul ca managerul de aici nu a urcat scarile spre emisie si birourile de productie de mai bine de doi ani. In schimb a avut grije sa-si aduca in redactie oameni care, in afara obedientei , n-au nimic special astfel incat sa-si justifice prezenta pe post, salariile exagerate (comparativ cu ceilalti colegi) si statutul privilegiat (desi unul este rrrrarrrrait, altul agramat si cea mai recent lansata in unda nu a dat niciodata proba de voce). Cel mai bun exemplu este al domnisoarei angajate dupa o colaborare ce a constat in postarea de materiale pe site-ul radioului. A fost doar pretextul spre a se putea invoca mai apoi statutul de VECHI colabarator , pentru a putea fi angajata pe perioada nedeterminata.Urmarea??? La putin timp a intrat si pe post , in calitate de realizator emisiuni, desi (spre deosebire de ceilalti angajati) nu a dat niciodata proba de voce.
    De ce angajare si apoi prezenta pe post?
    Pentru ca mama domnisoarei respective este cea care a acordat „sprijinul”angajarii sotiei domnului manager , in calitate de suplinitor , la Scoala nr.2 din Craiova. Apropo , de la acesta scoala : de acolo s-au realizat mai multe emisiuni si transmisii in direct (cu mare desfasurare de forte -aparatura , personal delegat plus prezenta sefilor la „eveniment”), desi acolo nu s-a intamplat nimic deosebit .
    Asta in timp ce Colegiul National Fratii Buzesti , spre exemplu, a ajuns în vârful ierarhiei unităţilor de învăţământ din ţară în ce priveşte mediile de admitere la liceu, are in fiecare an performante remarcabile la olimpiadele internationale plus multe alte performante.Si n-a fost demn de o apreciere asemanatoare…

    Apreciază

Multumesc!