Ședință tumultoasă de Consiliu, cu jandarmi, la Radio România

RADIO ROMANIAȘedință tumultoasă de Consiliu, cu jandarmi, la Radio România

Am primit informații din interiorul Radio Romania ca astazi, 14 Septembrie 2015, anumite sindicate docile si plăcute lui Ovidiu Miculescu, au fost convocate la o sedinta de Consiliu de Administrație.

Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania precum si alte Sindicate din instituție nu au fost convocate.

Update: Doar reprezentantii Sindicatul Liber al lucratorilor din SRR (Presedinte Balaci Viorica Nicoleta)  si Sindicatul Sal din SRR (presedinte Mircescu Dragos) s-au prezentat la sedinta respectiva, reprezentantii Sindicatului Asoc prof radio au declinat invitatia.

Va redam mai jos ce au scris colegii noștri de la știripesurse.ro. (Vezi  aici)

SURSE: Ședință cu scandal la Radio România

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 11:04

„În această dimineață la Societatea Română de Radiodifuziune se desfășoară o ședință de foc a consiliului de administrație, au precizat pentru stiripesurse.ro surse din interiorul instituției. Ședința extraordinară a fost convocată de reprezentanții PNL, Radu F. Alexandru și Alexandru Muraru, ca urmare a numeroaselor scandaluri publice și acuze fără precedent care au izbucnit de câteva luni la Radio România. Se pare că o parte din sindicatele fidele conducerii au fost chemate la ședință, în vreme ce altele nu. Tot astăzi urmează ca managerii din Radio să se prezinte în fața consiliului de administrație.

În ultimele luni, spun sursele din interiorul instituției, din cei 13 membri ai Consiliului de Administrație (numiți de Parlament), Miculescu a pierdut treptat majoritatea. Raportul de forțe s-a schimbat în favoarea opoziției (8 din 13) după ce reprezentanții PNL, UDMR, UNPR, ai Președinției și minoritățile au refuzat să mai accepte lipsa de transparență și de dialog a conducerii.

Unul dintre cele mai mari trusturi media din România, cu peste 2200 de salariați, a fost în ultimii 3 ani paralizat aproape de PSD și administrația condusă de Ovidiu Miculescu, unul din apropiații lui Victor Ponta. Ovidiu Miculescu și-a impus oamenii în aproape toate funcțiile de conducere din radio, a instalat o dictatură fără precedent în Radiodifuziunea Română, îndepărtând profesioniștii și aducând apropiați din afara radioului. Mai mult, scandaluri financiare, numeroase acuzații penale și de incompatibilitate au lovit Radioul Public. Inclusiv președintele Miculescu are o sentință de incompatibilitate din partea Curții de Apel București, urmând ca în această toamnă acesta să primească verdictul final la Curtea Supremă. Alți manageri și membri ai comitetului director au primit condamnări penale sau decizii de incompatibilitate.

Chiar săptămâna trecută, știripesurse a relatat faptul că DNA este pe cale să finalizeze un dosar în care figurează Ovidiu Miculescu, președinte–director general al Societății Române de Radiodifuziune, acuzat de corupție şi de management dezastruos. Procurorii DNA vor încheia până la data de 1 octombrie cercetările cu privire la acuzații de fraudare a fondurilor europene şi pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese de către conducerea Radioului Public.

Peste toate aceste scandaluri, mai exista „dosarul” înființării postului de radio de la Chișinău. În această vară, procurorii au deschis o investigație, unde se pare că sunt suspecți toți membrii fostului consiliu de administrație, inclusiv Miculescu. Aceasta va fi încă o piatră de moară de piciorul actualei conduceri.”

Vom reveni cu amanunte!

AV Moise

3 gânduri despre “Ședință tumultoasă de Consiliu, cu jandarmi, la Radio România

  1. Pingback: SUS-Radio România vs Mircescu & Zubin scor: 3-0 ! | SUSROMANIA

  2. Sedinta CA a vizat printre altele marcarea unui cincinal de realizari fara precedent in toate domeniile de activitate, fiind raportate depasiri ale planului in toate compartimentele SRR. Toti cei prezenti si-au reafirmat si cu aceasta ocazie sprijinul nemijlocit pentru conducatorul iubit, pentru Parlament si Guvern. Totodata s-a semnat o adeziune prin care membrii CA propun ca dusmanii radioului sa fie identificati si chemati in fata oamenilor muncii cu parintii tunsi. La sedinta au fost prezenti membrii CA si liderii sindicali atasati, infractori, incompatibili precum si apropiati ai acestora. Din discutiile avute a reiesit grija netarmurita pentru alesii neamului, pentru relatiile de cardasie dintre ei, pentru bunastarea tovarasilor prin propasirea necontenita a smecheriei, nesimtirii si tupeului. Sedinta s-a incheiat intr-o atmosfera calda, de prietenie.

    Apreciază

  3. Cititi pe surse si replica Consiliului de Administratie: „a fost o sedinta calma, constructiva, in care s-au punctat realizarile si performantele culturale si de audienta”. Nimic despre raspunsuri punctuale la dovezile clare despre instalarea ocupatiei Miculescu Ovidiu si concursruri fraudate: 1. Desfiintarea Comitetului Director neremunerat, alcatuit din directorii institutiei si inlocuirea lui cu un CD din exterior, remunerat gras, cu 4 prieteni adusi de Miculescu de la SNR. 2. consilierii lui Miculescu si membri ai noului Comitet Director participanti singuri la concursurile de ocupare ale posturilor manageriale, 3. Concursuri de realizatori pe RRA trucate, necomunicate public 4. O condamnata la inchisoare se lafaie ca director in SRR, sfidand orice urma de decenta si ea si CA. ???????

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s