ITM s-a predat! PV de control la SRR este informatie de interes public !

Astazi am primit din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) din Bucuresti  raspunsul la cererea sindicatului privind informatiile de interes public in legatura cu controlul efectuat la SRR in vara lui 2014.

Iata adresa de raspuns din partea ITM:

ITM

Va readuc aminte ce s-a intamplat in august 2014.

La sesizarea unor salariati ai postului Radio Romania Actualitati catre ITM, au venit in control doi inspectori in 13 si 26 august 2014.

Dupa ce am fost sesizat de niste colegi in 9 septembrie 2014, am anuntat pe blogul SUSROMANIA ce se intampla (vezi aici), avand in vedere ca foarte multi salariati erau in concediu de odihna.

Lucrurile s-au precipitat (asta pentru ca am facut publice aceste informatii!) si a doua zi am actionat. Am depus la SRR o solicitare in temeiul Legii 544/2001 (vezi aici) postand pe blog demersul (vezi aici).

De asemenea am depus solicitare si la ITM ca sa fiu sigur ca vor raspunde.

ITM a raspuns ca nu este informatie de interes public!

Nu am mai stat pe ganduri si am actionat in judecata ITM in temeiul Legii 544/2001 (vezi aici).

Tribunalul Bucuresti a admis cererea sindicatului SUS-Radio Romania in 11 mai 2015 (vezi aici). ITM, ca sa traga de timp, a facut recurs dar pe data de 2 decembrie 2015 (vezi aici), Curtea de Apel a obligat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti sa ne puna la dispozitie procesul verbal (PV) de control.

In continuare, o sa va las sa lecturati intregul proces verbal de control (vezi aici) si am sa va rog sa observati, de ce nu a dorit, Miculescu & Co., sa prezinte acest document.

Maine voi reveni cu o analiza pe fiecare punct in parte, dar intreb, pe toti salariatii SRR:

  1. Sunteti de acord sa va recuperati drepturile pierdute ?

  2. Din 15 ianuarie 2013 si pana in prezent cati bani ati pierdut lunar ?

  3. Cunoasteti ce s-a negociat in noul CCM care vi se va aplica din 15 decembrie 2015 ?

Ma opresc aici. Deocamdata!

Daca raspunsul este pozitiv atunci astept e-mail, din partea fiecarui salariat, pe office@susromania.com (confidentialitatea este garantata!).

AV Moise

Presedinte SUS-Radio Romania

3 gânduri despre “ITM s-a predat! PV de control la SRR este informatie de interes public !

  1. Pingback: Actul adițional nr 6 la CCM – Informație de interes public ! | SUSROMANIA

  2. 1.Da
    2. Aprox.800
    3.Nu cunosc actualul CCM. Nu ni s-a cerut parerea. Nu ne-a fost trimis in forma initiala/intermediara/finala. Nu am semnat de luare la cunostinta pentru el, asa cum ni se cere sa demnam toate prostiile si inutilitatile.

    Apreciază

  3. Cum indraziniti sa ne intrebati de noul CCM? Nu stiati ca este secret de stat ( protectia informatiilor)? Unde ati auzit ca un CCM trebuie cunoscut de catre salariati? Sclavii de pe plantatie nu au drepturi, au numai obligatii. Acest lucru trebuie sa ne intre in sange. Doar ne-am vandut sindicatului reprezentativ pentru bonuri in valoare de 60 de lei si le pupam acum partea dorsala.Pentru noi orice rahatel conteaza , pentru ca este moca. Nu cunoastem ceva ce se numeste DEMNITATE.
    MANDRIA DE A SPUNE :”PENTRU CA NU AM VANAT NIMIC, NU MANCAM NIMIC”.

    Apreciază

Multumesc!