O tara de baroni, basisti si vulpi

O tara de baroni, basisti si  vulpi

Traim intr-o tara cu repere morale pervertite, in care binele e rau si negrul a  devenit alb. O tara in care, desi nu avem un rege, avem baroni ( rosii, as spune eu). In care voturile electorale se cumpara cu trei mici si o bere. In care procurorii si ANI sunt ” basisti”. In care fiecare politician trimis la puscarie, zbiara ca i s-a facut dosar politic, el fiind, in realitate,  inocent ca Alba ca Zapada.

Nici iubitul nostru Radio, nu este scutit de acest cancer moral.

Desi ANI l-a gasit incompatibil pentru o situatie juridica care s-a intins pe durata a doi ani , Miculescu se declara nevinovat. Ca sa cumpere indulgenta salariatilor si sa mai stinga din socul provocat de comunicatul ANI,  ca prin minune, s-a hotarat, brusc, sa dea, salariatilor,  prime, desi anul trecut nu s-au dat.

Pe tiparul lui Miculescu, stimata doamna Toghina, prinsa, metaforic vorbind, ” cu rata-n gura”, pretinde de asemenea ca este inocenta si ca Moise face „delatiuni”.

In seara zilei de ieri, 21.10.2013, dna Toghina a trimis membrilor Consiliului de Administratie, urmatorul mail:

„Subiect: Info pentru colegii din CA

Stimati colegi din CA al SRR,

Doresc sa va informez ca, după ce a sesizat ANI in legatura cu o presupusa incompatibilitate a dlui Presedinte director general, Ovidiu Miculescu, dl Adrian Moise a continuat. Textul ultimei sesizări este deja pe blogul sindicatului sau, iar Mediasind a preluat, cum altfel, cu promptitudine informatia! Mai jos, daca nu ați primit deja, găsiți ultima delatiune a colegului nostru. In ce mă privește nu e prima, ci ultima dintr-o suita de astfel de gesturi(desigur prin diversi interpusi)…in logica acestor acțiuni cred ca oricare alt membru al CA va deveni următorul pe lista celor care beneficiază de atenția distinsului profesionist in activitatea radio! Chestiunile semnalate le voi trata cu corectitudine si legalitate in relatia cu ANI!

Cu consideratie, 

Maria Toghina „

Asa sa fie oare, stimata doamna vulpe? „Ultima delatiune”?

Delatiune, inseamna o invinuire mincinoasa, facuta cu rea credinta.

Sesizarea facuta catre ANI, cu privire la seful domniei voastre, nu a fost nici falsa si nici facuta cu rea credinta. Cel putin asa zice ANI.

Cu privire la sesizarea care va priveste, exista un act semnat de dvs si pe care il atasam aici.

In Constitutie exista art. 16 alin 2 unde se prevede ca nimeni nu este mai presus de lege.

Mai exista in Codul Penal, la art. 253 ind. 1,  si infractiunea de  ” Conflict de interese”.

Art. 253 ind.1.Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă. Dispoziţiile alin. 1 nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Eu cred ca,  acuzandu-l pe Moise de delatiuni, delatorul sunteti chiar dumneavoastra. Gustul amar pe care il aveti in gura, nu este de la petitia trimisa de noi la ANI, ci este rezultatul trezirii din betia puterii de PDG, care v-a corupt si pe dvs.,  cum a corupt si pe altii.

Adrian Moise nu are nimic personal nici cu dvs, nici cu Ovidiu Miculescu si nici cu altii, ci doar cu nedreptatea.

A.V. Moise

3 gânduri despre “O tara de baroni, basisti si vulpi

 1. Atatea mizerii se petrec in Radioul public, insa dumneavoastra, ca leader de sindicat, ati inchis ochii la multe astfel de cazuri. La cati dintre membrii din sindicatul dumneavoastra le-ati marit salariile cat timp ati fost lider? Ce castiguri au avut? Zero. In schimb dvs aveti prime babane din postura de asa-zis reprezentant al salariatilor in CA. Imi este greata de politica sindicala din radio bucuresti si de oameni falsi ca multi care se pretind leaderi de sindicat. Si ca sa va dau un exemplu despre asa-zisa corectitudine a sindicalistilor, odata ajunsi pe un post de conducere isi schimba total si caracterul si comportamentul, uitand de unde au plecat. Unii care ocupa concomitent functia de redactori sefi adjunct dar in paralel sunt si sefi de sindicat. De situatia asta stiti? Nu pomeniti nimic de ea? Haideti sa va mai dau un exemplu de la un teritorial: in M Of al Romaniei 177 din 1 aprilie 2013 a fost publicata lista cu sponsorii PSD din campania electorala din 2012. Printre cei cu dare de mana catre acest partid s-au numarat si doi angajati de la un studio teritorial. Am sa va zic doar initialele si suma: B.C. 13600 lei si RPC 26700 lei in bunuri. Cei doi sunt ANGAJATI cu contract de munca in cadrul SRR si incalca legea radioului nr 41, art 11 si 13. Dar se sesizeaza careva? Nimeni. Iar in ceea ce priveste persoana lui BC, acesta isi permite luxul de cand e noua conducere la studioul de radio unde lucreaza sa nu vina la munca deloc, sa isi vada nestingherit de afacere dar sa isi primeasca lunar salariul -din bani publici- deoarece cel care face pontajul, adica redactorul sef adjunct, ii semneaza lunar statul de plata si figureaza ca si cum ar participa la program zilnic desi el nu calca deloc in institutie. Cum se numeste asta? Fals in acte parca, nu-i asa? Poate conteaza si faptul ca sotia sponsorului de partid, angajat al SRR, este verisoara redactorului sef adjunct. Traiasca la famiglia… Iata ce alte lucruri se mai intampla in frumoasa noastra companie, pe langa majorari de salarii la rubedenii: pontaje false, sponsorizari in campanii electorale si tot asa. Ca sa nu mai vorbim despre amenintarea personalului tehnic si indepartarea lor din emisie pe motiv de „modernizare”. Ce parere aveti domnule Moise in calitate de reprezentant al salariatilor in CA de aceste lucruri? Mai acceptam astfel de nedreptati in Radio?

  Apreciază

  • Stimata doamna anonima,

   In primul rand, nu va pot reprosa, ca postati anonim. Mi-as fi dorit sa va cunosc, dar in conditiile actuale de Gulag, sub care se zbate SRR-ul, va inteleg sentimentul de frica si nevoia de protectie a identitatii.
   Am ezitat cateva zile in a accepta postarea dvs, avand in vedere ca aceasta vine pe blogul unui sindicat desi priveste, doar partial, chestiuni sindicale.
   In esenta, prin postarea dvs ridicati unele chestiuni care pot fi interpretate ca abateri de la conduita muncii si ca aspecte de tratament favorizator, din partea reprezentantilor societatii, cu privire la unii salariati.
   In legea 41/1994, exista o interdictie privind calitatea de membru in partide politice, a angajatului SRR care „realizează, produce, redactează, elaborează sau coordonează emisiuni ori programe sau care are o participare directă şi cu conţinut creator la realizarea acestora”.
   Nu exista insa, din pacate, o interdictie, impusa de legiuitor, angajatului SRR, de a fi „simpatizant” sau „sponsor” al unui partid politic.
   Unii angajati profita de aceasta imperfectiune a legii si se dau bine cu unele partide politice, asa cum ati evidentiat in mod corect, si dvs.
   Cu privire la nerespectarea regulilor de munca, de catre un anumit salariat din studiorile teritoriale ale SRR, aceasta este o chestiune care priveste pe angajatorul SRR, si mai putin pe sindicatul SUS-Radio Romania (decat in masura in care sunt vatamati, membri ai sindicatului nostru). Cu privire la acest aspect, Moise, sindicalistul, nu va poate fi de ajutor, neavand competenta legala in acest sens. In schimb puteti sa transmiteti informatiile necesare, „cu subiect si predicat”, catre Moise, membru CA, la adresa de mail „adrianmoiseca@gmail.com”. In masura in care sunt precise si pertinente, le voi pune la dispozitia Directorului General, dl Ovidiu Miculescu, pentru a verifica aspectele semnalate de dvs., si pentru a lua masurile necesare.
   Cu privire la aprecierile dvs negative vizand activitatea unor lideri de sindicat, nu pot spune decat ca acestia sunt emanatia unor angajati SRR si ca se merita unii pe altii. Nu ma pot impiedica sa nu ma intreb, unde sunteti, chiar dvs., membru de sindicat, si de ce nu va adresati liderului pe care il sustineti.
   Membrii SUS-RadioRomania, nu trimit anonime catre liderul Moise, ci il contacteaza direct, fara frica, stiind ca vor fi protejati.
   Reprosul dvs. ar trebui adresat acelor angajati, membri de sindicat, care gireaza activitatea acestor lideri falsi, platindu-le cotizatie, in loc de a sustine liderii merituosi, care se bat pentru drepturile membrilor, chiar cu pretul disconfortului personal.

   Cu stima
   A.V. Moise
   Presedinte
   SUS-Radio Romania

   Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s