CRISTIAN PÎRVULESCU: Scrisoare deschisă către angajații SRR

Vă aducem la cunoștință scrisoarea deschisă primită din partea domnului Cristian Pîrvulescu – Președinte al Asociației Pro Democrația

Spre cunoștința salariaților din Societatea Română de Radio

Stimați angajați ai Societății Române de Radio,

Folosesc acest prilej pentru a mă adresa dumneavoastră în calitatea de alegători ai celor doi membri și doi supleanți care vă reprezintă în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radio. Vă împărtășesc, cu această ocazie, câteva idei în legătură cu procedurile și procesul de alegere a noului CA al SRR.

Mai întâi, nu pot să nu constat, precipitarea întregului proces electoral! Acesta a fost demarat cu doar o săptămână înaintea alegerilor propriu-zise – pe 15 iunie s-a publicat regulamentul, candidaturile se depun până pe 16 iunie după-amiaza, iar alegerile au loc pe 20 iunie – astfel încât prezentarea candidaturilor și participarea multor angajați ai SRR la campania electorală, ca să nu mai vorbim de cei ce ar putea veni din afara instituției, va fi afectată negativ. Demararea rapidă și neanunțată în prealabil într-un timp rezonabil, astfel încât toți cei interesați să poată accesa informația, să-și poată depune candidaturile și să poată participa la campania electorală, pune sub semnul întrebării imparțialitatea și transparența absolut necesare unui proces electoral corect.

Chiar dacă urgența ar putea fi invocată în favoarea acestei situații, nimic nu justifică încălcarea bunelor practici electorale. Pe de altă partea, schimbarea regulilor, prin introducerea candidaturilor individuale în locul listelor de candidați, ar fi meritat măcar o dezbatere cu angajații. Pot exista argumente atât pentru alegerea individuală cât și pe listă, dar schimbarea unei reguli care a funcționat dintotdeauna în alegerea reprezentaților salariaților nu poate fi făcută în pripă și fără o consultare. Calitatea și eficiența reprezentării dumneavoastră în CA depinde nu doar de aptitudinile fiecărui candidat, ci și de modul în care se va face selecția acestora. Ce garanții există, în raport cu actualul regulament, ca atunci când unul dintre membrii desemnați de salariați nu va mai putea participa la ședințele CA supleantul care îl va înlocui nu se va afla pe o poziție diametral opusă?

Fiind plecat din țară nu voi putea – așa cum s-a întâmplat la alegerile din 2014, când mi-am prezentat candidatura pentru CA ale SRR pe o listă împreună cu domnul Adrian Moise dar nu am putut participa în alegeri din cauza unor prevederi ulterior invalidate de instanțele judecătorești – să-mi depun candidatura. Oricum, în viziunea mea, reprezentarea intereselor dumneavoastră de către cineva venit din afară nu se poate realiza decât printr-un parteneriat cu sindicatele și organizațiile profesionale ale angajaților, deci prin promovarea unor liste și nu în formula individuală după care se organizează aceste alegeri.

În acest context, țin să-mi manifest sprijinul total pentru candidatura domnului Adrian Moise, a cărui determinare pentru a asigura transparenta funcționare a SRR este bine cunoscută.

Cu considerație,

Cristian Pîrvulescu

Pentru confirmare (vezi aici),

AV Moise

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s