Curtea de Apel București anulează rezultatul alegerilor pentru reprezentanții salariaților din CA al Radioului Public!

Comunicat de presă:

Curtea de Apel București anulează rezultatul alegerilor pentru reprezentanții salariaților din CA al Radioului Public!

http://www.economistul.ro/onestitatea-trasatura-definitorie-a-radioului-public-convorbire-cu-ovidiu-miculescu-presedinte-director-general-al-societatii-romane-de-radiodifuziune-a7431/

Ovidiu Miculescu, președinte director general al SRR

Curtea de Apel București a hotărât, în data de 5 iunie 2015, anularea alegerilor ce s-au organizat în data de 3 iunie 2014 pentru cele două locuri destinate reprezentanților salariaților în Consiliul de Administratie al Societății Române de Radiodifuziune – SRR, solicitând, totodată, pârâtei, publicarea hotărârii într-un ziar de circulație națională și pe pagina de internet a SRR, precum şi acordarea de daune morale reclamanților. (vezi aici)

Curtea de Apel confirmă astfel ilegalităţile sesizate de Sindicatului Unit al Salariaților-Radio România și de Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind faţă de Dispoziţia  Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune  nr. I.23 din 3 iunie 2014  semnată de Ovidiu Miculescu, Preşedinte – Director general, de a interzice accesul persoanelor din afara instituţiei de a candida pentru locurile prevăzute de lege în Consiliul de Administraţie, ca reprezentanţi ai salariaţilor şi, totodată, ai societăţii civile. (amănunte aici)
Această decizie a administraţiei Miculescu a reprezentat un atentat grav la democraţie, fiind ilegală şi discriminatorie. Ea a urmărit în mod vădit să obstrucţioneze participarea reprezentatilor societăţii civile la conducerea Radioului Naţional.
Prin modificările aduse Regulamentului de organizare a alegerilor, Comitetul Director al SRR a săvârşit un abuz, încălcând prevederile Legii nr.41/1994, cu scopul vădit de a favoriza doi candidaţi apropiaţi preşedintelui Ovidiu Miculescu. Este vorba de Nicoleta Balaci, lidera unui sindicat galben din Radio şi, totodată, persoana trimisă de şeful SRR la Congresul mondial al jurnaliştilor, cu misiunea de a discredita FRJ MediaSind și breasla jurnaliștilor din România. (amănunte aici)
Având în vedere că o instanță de judecată a confirmat ilegalitatea deciziei conducerii SRR, luând în considerare şi faptul că există în cercetare o plângere penală privind abuzurile în cazul alegerilor din SRR, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită Parlamentului României să demită, în regim de urgență, Consiliul de Administrație al SRR prin respingerea Raportului de activitate.
FRJ MediaSind cere, de asemenea, Curții de Conturi a României să demareze procedurile pentru recuperarea de la cei vinovaţi  a cheltuielilor făcute cu alegerile ilegale din SRR şi a sumelor achitate pentru plata indemnizaţiilor celor doi membri desemnați ilegal în CA.
În prezent, în urma avertizărilor publice din partea Sindicatului Unit al Salariatilor Radio-Romania, mai mulţi membri ai conducerii SRR au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate. Precizăm, totdată,  că în atenţia DNA se află mai multe sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție în Radioul Naţional. (amănunte aici).
În acelaşi timp este de reţinut faptul că însuşi  preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a fost declarat incompatibil de către ANI în două rânduri. Mai mult decât atât, una dintre acuzaţiile de incompatibilitate a fost deja confirmată de Curtea de Apel Bucureşti prin Sentinta civilă nr. 1291/23.04.2014.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind                                                   București, 8 iunie 2015
Sursa: Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind

2 gânduri despre “Curtea de Apel București anulează rezultatul alegerilor pentru reprezentanții salariaților din CA al Radioului Public!

  1. Pingback: Fapte, nu vorbe ! | SUSROMANIA

  2. Pingback: Quod erat demonstrandum: Alegeri ilegale la Radio România – un grav atentat la democrație! (varianta pe larg) | SUSROMANIA

Multumesc!