Încă o decizie penală favorabilă pentru SUS – Radio Romania

Astăzi, 18 ianuarie 2017, instanța de la Judecatoria Sector 1, a admis plângerea formulată de SUS-Radio România, Moise Adrian Valentin și Niculae Lev Iulia în cauza penală 51075/299/2016.

Astfel, la data de 11 iunie 2014, Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania, Moise Adrian Valentin si Niculae Lev iulia  a formulat si depus, sub nr. 1833, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1, plangerea penala:plangere-penala-alegeri-ca-1833-din-11-06-2014

1) Împotriva membrilor Comitetului Director al Societății Române de Radiodifuziune, compus din Miculescu Ovidiu (Director general),  Iuliana Stănescu, Maria Pintilie, Petru Ursache, Radu Dobrițoiu și împotriva numitei Mariana Milan, Șefa Serviciului juridic al SRR, toți cu domiciliu necunoscut, pentru fapta de a elabora și a emite un Regulament nelegal privind desfășurarea alegerilor de desemnare a candidaților pentru reprezentanții salariaților în Consiliul de Administrație al SRR, aprobat prin Dispoziția Comitetului Director  al SRR nr. I.23/03.06.2014.

2) Împotriva membrilor Comisiei Tehnice a SRR, respectiv numiții Mariana Milan-președinte, Manuela Dumitrescu, Valentin Marin, Nicu Popescu, Răzvan D. Dumitrescu, Florin Brușten, Cristina Moldovan, care au respins, nelegal și discriminatoriu, la 05.06.2014, prin decizii individuale, candidaturile numiților Cristian Pîrvulescu, Adrian Valentin Moise, Teodora Stanciu, Jipescu Elena, Niculae Lev-Iulia, Bejan I. Sorin, depuse pentru ocuparea unui loc în Consiliul de Administrație al SRR,

Pentru săvârșirea de către persoanele susmenționate, în diferite forme de participație pe care urmează să le stabilească organul penal, a unor fapte care considerăm că au conotație penală și că se pot încadra în conținutul constitutiv al Infracțiunii de Abuz în Serviciu, prevăzută de art. 297 Cod Penal, infracțiunii prevăzute de art. 385 ”Împiedicarea drepturilor electorale” Cod Penal,

Și suplimentar, pentru membrii susmentionați ai Comisiei Tehnice a SRR, și pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 389 (1) Cod Penal, Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă.

La această plângere penală am atașat 34 de pagini de documente, inclusiv o poza a unui buletin de vot inseriat (numerotat).

Să nu uităm că în ziua alegerilor a fost sesizat serviciul de urgență 112 (vezi aici VIDEO) și apoi Parlamentul României (vezi aici).

In data de 18 iulie 2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 a înregistrat dosarul penal nr. 8772/P/2014 și a început cercetările.

raspuns-parchet-dosar-penal-nr-8772-p-2014-din-18-iulie-2014

Au fost audiați toți membrii Comitetului Director și o parte din membrii Comisiei Tehnice.

În data de 19 august 2014, am fost și eu audiat. La acea data am depus sentința din dosarul 4322/2/2014 prin care instanța a admis cererea noastră la Curtea de Apel din București și a anulat 5 articole din regulamentul de organizare și desfășurare a alegerilor pentru CA.

Din acel moment, organele de urmărire penală, polițistul și procurprul de caz, nu au mai făcut niciun demers pentru aflarea adevărului și nici nu au dorit să soluționeze cauza într-un termen optim și rezonabil, conform legii.

Sindicatul SUS-Radio România a depus mai multe cereri privind stadiul cercetărilor dar la care nu am primit niciun răspuns.plangere-tergiversare-dosar-penal-nr-8772-p-2014

La finele lunii decembrie 2016, am depus la Judecătroia Sector 1,

o plângere privind tergiversarea cauzei de către organele de urmărire penală.

Ieri, marți 17 ianuarie 2017, după ce am fost la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) ca să audiez pledoaria avocatului Chiuariu în cauza Ovidiu Miculescu vs Agenția Națională de Integritate, la ora 12, am pledat în fața judecătorului de drepturi și libertăți, de la Judecătoria Sector 1, pentru admiterea plângerii noastre și pentru stabilirea unui termen rezonabil prin care Parchetul să fie obligat să dea soluția în dosarul penal.

Și iată că astăzi, miercuri 18 ianuarie 2017, după o amânare de 1 zi, judecătorul s-a pronunțat:

Părţi

Nume Calitate parte
SINDICATUL UNIT AL SALARIAŢILOR – RADIO ROMÂNIA (SUS- RADIO ROMÂNIA) – SEDIUL ALES Petent
MOISE ADRIAN VALENTIN Intimat
NICOLAE LEV – IULIA Intimat

Şedinţe

18.01.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 – penal FOND-DREPTURI SI LIBERTATI
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 488 ind. 6 C. pr. pen. admite contestaţia privind durata procesului penal formulată de persoanele vătămate MOISE ADRIAN VALENTIN şi Sindicatul Unit al Salariaţilor – Radio România prin reprezentant legal. Stabileşte un termen de 4 luni pentru finalizarea urmăririi penale în cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti sub nr. 8772/P/2014, conform dispoziţiilor art. 327 C. pr. pen. Termenul de 4 luni se socoteşte de la data restituirii dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în conformitate cu dispoziţiile art. 488 ind. 6 alin. 5 C. pr. pen. În baza art. 488 ind. 6 alin. 1 C. pr. pen. stabileşte un termen de 2 luni de la data expirării termenului stabilit mai sus în care contestatorii din prezenta cauză nu vor putea formula o altă contestaţie privind durata procesului penal în dosarul de urmărire penală nr. 8772/P/2014. Face aplicarea dispoziţiilor art. 488 ind. 6 alin. 6 C. pr. pen. Cheltuielile judiciare în cuantum de 80 lei rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.01.2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    18.01.2017

Ușor, ușor, ne apropiem de rezultat. Și pe partea penală și pe partea civilă.

La ICCJ, urmează ca dosarul 4322/2/2014 să primească termen de judecată, asta după ce am depus și acolo o cerere privind tergiversarea. Deși cererea privind tergiversarea a fost respinsă (vezi aici), în decizia instanței, pe care am primit-o acum 5 zile, suntem anunțați că raportul de admisibilitate a fost deja redactat (asta însemnă că urmează să se acorde primul termen de judecată).

Dacă vreți să recitiți sentința din dosarul 4322/2/2014, o găsiți aici.

Cu stimă,

AV Moise

4 gânduri despre “Încă o decizie penală favorabilă pentru SUS – Radio Romania

  1. Pingback: Quod erat demonstrandum: Alegeri ilegale la Radio România – un grav atentat la democrație! (varianta pe larg) | SUSROMANIA

  2. Acum puteti varsa lacrimi de crocodil Balaci & Co pentru ca bugetul e o consecinta a actiunilor voastre gen EU SUNT RADIO ROMANIA…..A inteligentei cu care valetii pdg au reusit sa pozitioneze srr ca adversar direct al unui partid despre care se stia ca va castiga alegerile. L-ati lins continuu pana cand va sustinea stapanul iar cand s-au saturat de mizeriile voastre v-ati repozitionat. Halal strategie…… si-acum desigur ca veti continua sa aruncati cu jegurile voastre asupra altora…….doar nu va veti asuma vreo vina, miseilor. Singurul motiv pentru care sunt bucuroasa ca vom deveni bugetari este acela ca salariile voastre vor scade, lipitori pupincuriste! In toti anii acestia ati distrus srrul si in interior si in exterior prin vicleniile voastre si sforariile voastre de nemernici! Numai de tras sfori pentru interese proprii ati fost instare si ati bagat cu forta oameni in srlul vostru de sindicat reprezentativ, nemernicilor si neavenitilor! Vor iesi toate la iveala iar atunci sa va vedem, lingai care sunteti……..mi-e greata ca impart aceelasi lift cu voi. Halal sa va fie voua si familiilor voastre de nimicuri care sunteti……

    Apreciază

  3. Va redau un comentariu de-al meu pe care l-am facut pe 2U2, convins fiind ca nu va fi publicat integral.

    „In cazul in care domnii (un eufemism, desigur) Dobritoiu, Tanase, Ciocirlan si doamnele (ma pufneste rasul) Nico, Vio, Cera imi lasa comentariul needitat pot sa explic de ce s-a ajuns in situatia asta. Pe fond, problema este din cauza prapastiei ce s-a creat intre salarii, pe toate palierele functiilor de executie dar si de conducere. Daca plajele dintre limitele minime si maxime pentru toate functiile erau rezonabile atunci nu ar fi existat o astfel de problema. Un debutant, sa zicem referent, ar fi intrat in Radio pe un salariu de ~ 2000 de lei, iar un senior, in cadrul aceleasi functii nu ar fi trebuit sa depaseasca 4000 de lei. Un sef serviciu sa aiba o limita inferioara de 5000 de lei, dar un maxim de 7000. Un manager, minim 6000 si un maxim de 8000. Dar nu, noi trebuie sa avem o distanta intergalactica intre minim si maxim, pentru ca smecherii dan gasca mafiota sa poata intra in Radio direct pe un salariu de 4000-5000 de lei, vb de functii de executie, nu-i asa Dorutule Pircalabutule? Si mai este o problema. Retrogradarea salariului minim pe Radio care a determinat inghetarea muuuuuuuuuuuuuuuuultor salarii, inclusiv ale instrumentistilor din ONR dar mai ales din sectorul editorial. Pentru asta trebuie sa-i multumim din suflet echipei sindicale (Nico, Vio, Tanase, Doros si altii) care au avut grija sa tina in offside toti angajatii cu salarii mici/modeste folosind tehnica de manipulare/intimidare legata de nivelul salarial al unui oarecare angajat care apela la „bunavointa” sindicala.
    De ce s-a ajuns aici? Din cauza (sau datorita, daca vreti) lui Miculescu care nu a acceptat propunerea lui Severin de a se splita functia de PDG in doua functii, P si DG. Asta l-a enervat inclusiv pe Dragnea, care a tinut sa-i arate lui Muc cel mic(ulescu) cine este bossul si i-a reusit, dar cu sacrificarea a peste 2000 de angajati. Sunt convins ca toate aceste argumente nu vor aparea pe blog, dar am grija sa copiez textul si sa-l postez pe concurenta. Cu bine, tie, om de buna credinta”

    Multumesc.

    Apreciază

  4. Moise, eşti de ras! Cica vineri începe conclavul infractorilor in care om ii aduna pe tota managerii sa hotarasca pasii de urmat. Rosca, De Cluj, cu ochelarii cu rama rosie, ca Elton John, şi zana de la Resita au purces spre Nash cu avionul, ca trenul le pute! Sarbu calamitatul de Constanta vine cu masina! Caracter! Cica se pun sa discute cum sa dispara din scena, care cat sa incaseze si pe unde. Se zvoneste ca Vasile Dancu vine tartor peste mujici, iar unii de la marketing si comunicare, vreo 200, isi fack deja bagajele! Tot Clujul e la putere! Rosca se crede zana maseluta si e dispus sa plateasca 100.000 de euro…

    Moise, astia mafihoti! Astea probleme, nu justitie de doi lei…

    Apreciază

Multumesc!