Decizie importantă a Justiţiei: Anularea dreptului de semnătură împotriva unui jurnalist este ilegală!

Decizie importantă a Justiţiei: Anularea dreptului de semnătură împotriva unui jurnalist este ilegală!

Jurnalista Oana Letiţia Bota, membră a Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, a câştigat un nou proces împotriva angajatorului său, SC Cuvântul Liber SRL din Târgu Mureş.

După ce Curtea de Apel a obligat conducerea publicaţiei Cuvântul Liber să respecte Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media (vezi aici amănunte), administraţia societăţii s-a răzbunat şi  i-a anulat  jurnalistei dreptul de semnătură şi de publicare în ziarul respectiv.

 Considerând că i s-a luat dreptul la muncă, jurnalista a atacat în instantă administraţia ziarului Cuvântul Liber şi a obţinut câştig de cauză prin Sentinţa Civilă nr. 2546/2013, devenită definitivă şi irevocabilă în data de 4 aprilie 2014. Astfel, instanţa de judecată a anulat Decizia nr. 12/22.08.2013 (vezi aici) prin care i se ridica jurnalistei dreptul la semnătură şi de publicare, considerând că „pârâta a aplicat reclamantei o sancţiune care nu se regăseşte în rândul celor prevăzute de art. 248 alin. 1 din Codul Muncii”. Acesta este al cincilea proces pe care redactorul l-a câştigat împotriva conducerii publicaţiei.

 Pe această cale,  Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind face un apel către toţi jurnaliştii să-şi cunoască drepturile, (vezi aici drepturi jurnalişti)  să sesiseze Inspecţia Muncii, ANAF etc. şi să acţioneze în instanţă pe orice angajator în cazul în care constată că acesta  se comportă în mod abuziv cu proprii salariaţi.

Departament Comunicare FRJ MediaSind                 
Bucureşti, 11 aprilie 2014

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s