Jiminy, Pinocchio și cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova. Felicitări !

În 5 decembrie 2014, nouă colegi de la Radio Oltenia Craiova (știu că le place să li se spună așa, pentru că sunt olteni !) au depus în instanță o cerere de chemare la judecată prin care au solicitat instanței să-și primească drepturile ce nu le-au fost acordate de către SRR.

Și iată, dupa un an și trei luni, instanța de judecată le-a dat dreptate! Este o hotărâre provizorie ce poate fi atacată cu apel de SRR (vezi aici).

Felicitări pentru curajul de a nu vă lăsa învinși și pentru faptul că, deși există o presiune în Radio (chiar și la Radio Oltenia Craiova!), nu v-ați lăsat speriați sau doborâți !

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 14539/63/2014
Data inregistrarii 05.12.2014
Data ultimei modificari: 17.03.2016
Sectie: Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale
Materie: Litigii de muncă
Obiect: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
NEŢOIU VALERIU CRISTIAN, ANA EMIL, ANA CASTELA MARGARETA, GHEORGHE PANTELICĂ, GOICEANU VERONICA, LĂZĂRICĂ ŞTEFAN, MARCU CORNEL, KOSTICI (FOSTA NICA) CLAUDIA, ŞTEFĂNESCU ILIE Reclamant
SOCIETATEA ROMÂNA DE RADIODIFUZIUNE – STUDIOUL DE RADIO OLTENIA CRAIOVA Pârât

Şedinţe

17.03.2016
Ora estimata: 09:30
Complet: CM5
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prescripţiei invocate de pârâtă. Admite în parte acţiunea precizată.

Obligă pârâta să reîncadreze pe reclamanţi şi, în consecinţă, să stabilească acestora un salariu de încadrare brut lunar pentru perioada 01.01.2014-01.07.2014, respectiv pentru perioada 01.01.15-17.03.2016 (data pronunţării prezentei sentinţe), conform grilelor de salarizare corespunzătoare funcţiei fiecăruia, la nivelul minim al coeficientului pentru funcţie stabilit în anexa nr. 5a la contractul colectiv de muncă la nivel de SRR încheiat în anul 2013, aşa cum a fost modificată prin actul adiţional nr. 3/2013, prin raportare la salariul minim brut pe SRR pe acest interval de timp, cu includerea sporului de condiţii grele/deosebite în acesta – conform actului adiţional nr. 6/2013 la contractul colectiv de muncă la nivel de SRR, pentru un program normal de lucru de 6 şi/sau 7 ore/zi, după caz.

Obligă pârâta să plătească reclamanţilor pentru perioada 01.01.2014-01.07.2014, respectiv pentru perioada 01.01.15-17.03.2016 (data pronunţării prezentei sentinţe), diferenţele salariale dintre salariul cuvenit, stabilit conform paragrafului anterior şi salariul efectiv încasat pe această perioadă, sume actualizate, plus dobânda legală, de la data naşterii dreptului şi până la data plăţii efective. Respinge cererea reclamanţilor privind încadrarea, respectiv stabilirea unui salariu de încadrare conform grilelor de salarizare din contractul colectiv de muncă aplicabil la nivel de SRR pentru perioada 01.07.2014-31.12.2014.

Obligă pârâta să plătească reclamanţilor pentru perioada 01.07.2014-31.12.2014, diferenţele salariale dintre salariul cuvenit, stabilit conform actelor adiţionale încheiate la contractele individuale de muncă la data de 01.07.2014 şi salariul efectiv încasat pe această perioadă, sume actualizate, plus dobânda legală, de la data naşterii dreptului şi până la data plăţii efective. Respinge celelalte cereri privind modificarea denumirii funcţiei deţinute, respectiv eliminarea unor atribuţii din fişa postului, precum şi cererea de acordare a diferenţelor salariale pentru perioada ulterioară datei de 17.03.2016, data pronunţării prezentei sentinţe. Ia act că reclamanţii renunţă la judecata cererii privind înscrierea menţiunilor solicitate în carnetul de muncă. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor cheltuieli de judecată în cuantum de câte 350 lei pentru fiecare reclamant, reprezentând onorariu avocat. Cu apel. Pronunţată azi, 17.03.2016, în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  822/2016  17.03.2016


Am aflat pe surse că mâine își va face apariția, la Radio Oltenia Craiova, dl. Bogdan Negulescu. Alte surse ne-au spus că acesta ar fi omul lui Miculescu (adus de la Societatea Națională de Radiocomunicații), parașutat inițial pe post de consilier al lui Demeter AI, propulsat apoi direct în noul Comitet Director al SRR și lăsat la vatră în nou-nouțul post de Director la Direcția Managementul Resurselor Umane și Servicii Centralizate (ce nume lung și pompos dar care ascunde nevoia de a ține ”centralizat” într-o mână, tot ce se mișcă ”uman” prin Radioul public).

pinocchio si jiminy suparat

Unii salariați din Radio România spun că Bogdan Negulescu este ”conștiința” OM-ului, cel care-i suflă în ureche și ticluiește, dpdpv juridic și al resurselor umane, tot ceea ce se întâmplă în Radioul public, încă de pe vremea când acesta a fost numit membru în CD al SRR (vezi aici).

Să fie așa Bogdănele ?          Jiminy CricketTu chiar ești un fel de Jiminy Cricket ?

Titlu: Pinocchio

Producator: Walt Disney Pictures

”Inventatorul Gepetto crează o marionetă din lemn pe nume Pinocchio. Neavând un copil, Gepetto iși dorește nespus ca propria lui creație să fie un baiat adevărat. O zână, ascultându-i gândurile, îl face extrem de fericit pe inventator îndeplinindu-i dorința. Ea îl pune pe Jiminy Cricket drept „conștiința” lui Pinocchio pentru a-l ține pe acesta departe de orice încurcătură.

Din păcate Jiminy nu-și îndeplinește cu succes slujba, iar Pinnochio intră în bucluc.”

Sursa: cinemarx.ro (vezi aici)

Sperăm Jiminy că nu te vei duce să-i sperii pe acești 9 curajoși care și-au cerut drepturile și sper că le vei spune cât de repede vei pune în aplicare hotărârea judecătorească nr. 822/17.03.2016, asta după ce ea va fi redactată de către instanță. NU-I AȘA ?

Da, știu ce te frământă după ce vei citi aceste rânduri. Dacă cei 9 sunt membri la mine în sindicat.

Nu sunt!

Dar sunt în Federația unde eu mă ocup de domeniul Radio așa că este de datoria mea să am grijă ca și cei 9 să-și primească drepturile ce li se cuvin.

Capisci, Jiminy ?

Așa că te rog eu să fi calm și să vorbești duios cu colegii noștri de la Radio Oltenia Craiova, pentru că sigur îmi vor spune după aceea dacă i-ai supărat cu ceva și chiar nu ar fi frumos, din partea ta !

Noapte buna, Jiminy ! Sper că ai simțul umorului dezvoltat ?

Acesta a fost un pamflet și trebuie tratat ca atare! Are părți reale (Hotărârea nr. 822/17.03.2016) dar și părți aproape imaginare. Cine nu știe ce este un pamflet îl rog să citească aici.

Cu simțul humorului,

AV Moise

4 gânduri despre “Jiminy, Pinocchio și cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova. Felicitări !

  1. Pingback: Cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova au mai castigat un proces cu SRR. Felicitari! | SUSROMANIA

  2. Pingback: News: Cei 9 curajoși de la Radio Oltenia Craiova au castigat definitiv procesul cu SRR ! | SUSROMANIA

  3. Scrie pe portalul tribunalului Dolj Asociatia Profesionala Radio. Eu nu am vazut asa ceva. Daca dumneavoastra domnule Razvanel erati in spatele acestor oameni de ce nu ne-ati ajutat si pe cei care lucram in Bucuresti? De ce nu ati fost printre noi cand primeam CIM-urile si fisele de post pentru a ne consilia? Ce lider de sindicat sunteti cand la Iasi ati aparat conducerea si n u o colega agresata de director? Nu vi se pare ca depasiti limita bunului simt si pe spinarea altora sa iesiti la rampa? Stati linistit, oamenii iarta dar nu uita.Stati ascuns ca si pana acum , nu sa dispareti ca Hoffa.

    Apreciază

  4. Da domnule Adrian Moise. Acesti oameni curajosi, demni si luptatori fac parte din Sindicatul ASOCIATIA PROFESIONALA RADIO, care inca are, acum, circa 130 de membrii salariati ai S.R.R., fiind sindicat membru fondator al Federatiei FAIR – MEDIASIND, organizatie condusa de domnul LEONARD PADURET. Sindicatul ASOCIATIA PROFESIONALA RADIO, pe care ma simt onorat sa il conduc, continua sa apere drepturile oamenilor asa cum a facut mereu! Chiar daca refuza sa intre, in continuare, in polemicile de pe marginea drumului !

    RAZVAN DUMITRESCU

    Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s