Asistența medicală la SRR în pericol ?

Având în vedere sesizările primite de la colegii din Radio privind iminența pierderii, începând cu data de 1 iulie 2019, a contractului de închiriere a spațiului pentru Cabinetul medical din sediul central al SRR, activitate medic de familie și asistență medicală stomatologică, Biroul executiv al SUS-Radio România a început demersurile pentru rezolvarea acestei situații.

SUS-Radio România a acționat și a sesizat în primul rând despre situația aparută pe cei doi reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație, Adrian Valentin Moise și Gabriel Basarabescu.

Aceștia au luat imediat legătura cu Președintele-Director General pentru a discuta și afla mai multe amănunte despre situația apărută.

Pentru o bună comunicare, la solicitarea celor doi către PDG, a fost emisă adresa către salariații SRR de la Departamentul Comunicare, este adevărat, după abia 7 ore de la discuția cu dl Președinte. Vezi mai jos:

Comunicare SRR despre Cabinet Medical 25 06 2019

După această discuție, a urmat o analiză privind situația la zi a cabinetului medical – activitatea de medic de familie – cu doamna dr. Sava Mihaela Rodica.

Cunoscând faptul că și la sediul central al TVR există un cabinet medical, am sunat la colegii din SRTv să aflăm mai multe amănunte și modul cum funcționează acolo.

Am aflat că și doctorii de acolo au avut o problemă, oarecum asemănătoare, și au cerut un răspuns de la Colegiul Medicilor din București. Iată mai jos răspunsul:

Raspuns Colegiul Medicilor din Buc p1Raspuns Colegiul Medicilor din Buc p2

Am verificat împreună și cu avocații sindicatului, cărora le-am solicitat o consultanță în această speță.

După aceste discuții și consultări, SUS-Radio România a depus următoarea adresă la Cabinetul PDG, în atenția d-lui Georgică Severin.

Adresa SUS RR solicitare rezolvare situatie Cabinet medical din sediul SRR

În calitatea lor de reprezentanți ai salariaților, au depus o adresă similară și A. Moise și G. Basarabescu (Adresa MAV si Gabi B Cabinet med).

SUS-Radio România își dorește pentru salariați, familiile acestora cât și pentru pensionarii SRR, rezolvarea problemelor apărute, în spiritul și litera legii fără a afecta în vreun fel sănătatea, bunul mers al vieții cât și al instituției noastre.

Să nu uităm că acest cabinet are o vechime destul de mare în cadrul Radioului, iar când a apărut legea privind instituirea ocupației de medic de familie și medic de medicina muncii, Federația Sindicatelor din SRR a sprijinit-o pe dna dr. Ionescu Camelia să obțină acordul de comodat pentru acest spațiu și să avem medic angajat pentru specialitatea de medicina muncii, dna dr. Gâlcă Mădălina. Reamintim că dna Dr Ionescu era angajată ca medic de instituție, conform legislației până la acea dată.

După anunțul dnei dr. Ionescu Camelia că pleacă definitiv în Franța, împreună cu dânsa, am găsit soluția pentru preluarea cabinetului și a specialității de medic de familie a dnei dr. Sava Mihaela.

Să nu uităm că împreună cu asistentele angajate la Cabinetul medical, doamnele doctor au actionat de nenumarate ori la urgențe de tot felul, la administarea de tratamente, au făcut recomandari sau oricare alte demersuri legate de îmbunătățirea stării de sănătate a tuturor salariaților, indiferent dacă aceștia erau sau nu înscriși pe listele acestui medic de familie.

Doar medicul de medicina muncii nu putea acoperi programul unei zile de lucru specifice Radioului, dar complemetar acești doi medici au răspuns tuturor solicitărilor, lucrând în ture, unul dimineața celălalt dupa-amiaza și viceversa.

Experiența acumulată în decursul a peste 55 de ani de existență a cabinetului medical, chiar în interiorul sediului SRR, a demonstrat că beneficiul este al salariaților dar și al instituției.

Salariații nu părăsesc locul de muncă pentru mult timp, nu fac deplasări foarte mari, și revin satisfăcuți de promptitudinea serviciilor medicale.

Practic, salariatul consideră că se duce până la un coleg apropiat să ceară ajutorul iar acesta i-l oferă cât mai repede și cu folos ca să aibă o stare de bine, stare ce se reflectă și în relațiile de muncă din SRR.

În legătură cu serviciile stomatologice, este o situție care se poate rezolva identic cu situația medicului de familie.

Să nu uităm că demersurile pentru achiziționarea scaunului stomatologic le-a demarat Federația Sindicatelor din SRR, pe vremea când director economic era dl Emilian Georgescu.

Avem speranța că toți factorii implicați (PDG, Comitet Director, dna dr Sava Mihaela, dl dr Ekbert) se vor întâlni pentru a rezolva această situație.

Departamentul de Comunicare

SUS – Radio România

 

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s