Ziaristul George Roncea continuua seria dezvaluirilor despre potlogarii savarsite de membrii din conducerea SRR

Penalii lui Ovidiu Miculescu din conducerea Radioului Public
Scris de George Roncea
vineri, 26 aprilie 2013
Am scris zilele trecute despre situația penală a actualului șef al Radioului într-un articol intitulat: “Ovidiu Miculescu, șeful SRR, un incompatibil cu state vechi”. Turnătorul Securității (nume de cod predestinat parcă – “Adrian”), hrănit o viață din mâna unui alt Adrian, pușcăriaș de renume, și pus de Ponta, copiluțu aceluiași Adrian, în fruntea uneia dintre cele mai importante instituții media a statului român, s-a dovedit a fi (și) un penal, mințind în declarația de interese scrisă cu propria mână.
Însă nu doar Miculescu a comis un fals în acte publice, sancționat conform art. 292 CP și a încercat să păcălească Agenția Națională de Integritate ci și slugile sale, cei pe care i-a adus în conducerea Radioului, în Comitetul Director. Sfidând cu bună știință legea aceștia “au uitat” să precizeze calitatea de administratori ai unor SRL-uri, menționând doar calitatea de acționari ai firmelor ce le aparțin. Radioul Public, instituție plătită din banii contribuabililor, este sat fără câini sub conducerea lui Ovidiu Miculescu. SRR, Radioul național, este, teoretic o instituție chemată să asigure, potrivit Legii sale de organizare (Legea 41/1994), informarea corectă a opiniei publice. Cei care asigură, cică, informarea corectă a românilor, sunt niște mincinoși congenitali, personaje profund corupte moral. Și penali.
Potrivit legii, conducerea serviciilor publice de radiodifuziune și de tele­vi­ziune, este asigurată de consiliul de administrație, directorul general și comitetul director. Membrii Comitetului Director (CD), sunt în număr de 7, între aceștia numărându-se și președintele director general Ovidiu Miculescu.
Din cei şapte, cel puţin patru sunt incompatibili:
1. Ovidiu Miculescu – directorul general al CD şi administrator al Adria Flux SRL (până în 22 iuIie 2010).
2. Ursache Petru — membru în CD însărcinat cu domeniul Tehnic, Investiţio­nal şi administrator al Sirom Service Impex SRL (deţine această funcţie şi în prezent)
3. Pintilie Maria – membru în CD însărcinat cu domeniul Administrativ, Econo­mic, Financiar şi Comercial şi administrator al Incon Expert SRL (deţine această funcţie şi în prezent)
4. Savu Cristian Traian – membru în CD însărcinat cu domeniul Comunicare Marketing şi administrator al Sport Image Group SRL (deţine această funcţie şi în prezent)
Doi dintre cei 3 subordonaţi ai lui Ovidiu Miculescu, respectiv Petru Ursache şi Maria Pintilie sunt amici vechi de-ai acestuia, însoţindu-l de-a lungul vremurilor prin periplul pe care l-a avut pe la diversele sinecuri de unde s-a adăpat – Europa FM, Antene sau SN Radiocomunicaţii.
„Creativii“ membri ai Comitetului Director,
mincinoşi sub incidenţa legii
Ce zice legislaţia în cazul incompatibilităţilor? Legea Nr. 161 din 19 aprilie 2003 „privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţe în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţio­narea corupţiei” arată foarte clar la art. 99:
(1) Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar:
a) membrii Curţii de Conturi;

k) membrii consiliilor de administraţie şi ai comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune; Îi se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut în prezentul titlu pentru miniştri şi, respectiv „secretari de stat, precum incompatibi­lităţile prevăzute“ în legi speciale.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (I) pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice.
„Sancţionarea corupţiei” se desfăşoară însă în prezent doar în spaţiul imaginar deoarece personaje ce ajung să conducă instituţii cheie ale României sunt dintre cele mai corupte. Cei trei amploaiţi ai lui Miculescu nu fac excepţie.
Firma lui Petru Ursache, Sirom Service Impex SRL, are obiect principal de activitate cod CAEN 6010 – Activităţi de difuzare a programelor de radio (un conflict de interese clar).
Firma Mariei Pintilie, Incon Expert SRL, are ca obiect principal activităţi de contabilitate şi audit financiar, consultantă în domeniul fiscal (şi aici conflict de interese)
Firma lui Savu Cristian Traian, Sport Image Group SRL, are ca obiect principal activităţi ale agenţiile de publicitate (firma are în prezent activitatea suspendată, dar această situaţie nu anulează starea de incompatibi­litate a administratorului societăţii)
Prin urmare, avem cel puţin 3 membri în Comitetul Director al Radioului Public care figurează în continuare, bine mersi, în postura de administratori ai unor societăţi comerciale, care, aşa cum reiese din datele Registrului Comerţului, nu desfăşoară activităţi nici în domeniul didactic, nici în cel al cercetării ştiinţifice şi cu atât mai puţin în domeniul creaţiei literar-artistice. Asta dacă nu cumva o firmă de contabilitate, de pildă, poate fi inclusă la creaţie literar-artistică, prin scăderile, adunările sau înmulţirile TVA-urilor…
Mai degrabă cei trei comilitoni ai lui Miculescu desfăşoară „activităţi de creaţie literar- artistică” în sensul falsificării actelor publice, gen de „creaţie” care se află sub incidenţa legii.George Roncea
Citeaza acest articol pe saitul tau

5 gânduri despre “Ziaristul George Roncea continuua seria dezvaluirilor despre potlogarii savarsite de membrii din conducerea SRR

 1. Ma ia cu fiori pe sira spinarii. Frumoasa imagine!
  Cotizeaza undeva personajele astea de au ajuns sa fie in fruntea radioului? Ce asocieri putem face?

  Apreciază

 2. Se barfeste pe la colturi ca un membru al CA SRR, pentru ca are o problema cu masina proprie, a primit spre folosinta o masina de la autobaza. I se percepe chirie? Cine plateste benzina? Toti salariatii din radio pot beneficia de masina in cazul in care are o problema cu masina personala? Care este procedura? Dl. Miculescu ar putea face un raspuns? (ori nu-l intereseaza barfele?)

  Apreciază

 3. Cat mai trebuie sa induram nedreptatile?
  Ce se v-a alege de radioul public?
  Este o vorba romaneasca care se potriveste foarte mult in cazul de fata : de la cap se impute pestele. A inceput sa miroasa groaznic si mirosul se accentueaza pe caldura asta. Oare cand v-a deranja pe toata lumea?
  RUSINE!!!!!!!

  Apreciază

 4. oare jigodia asta mica si stricata de „adrian” fumeaza trabuc? poarta in degetelul cel mic vre-un inelus? cand isi cheama „supusii” la ordin sa i-l pupe? ca de lichidare, nu poate fi vorba! inca…

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s