Sentinţa definitivă care confirmă că SRR este instituţie publică!

Informare de presă: Sentinţa definitivă care confirmă că SRR este instituţie publică!

 Curtea de Apel Bucureşti a comunicat Decizia civilă nr. 2415/30.04.2015 prin care confirmă că Societatea Română de Radiodifuziune – SRR este instituţie publică şi că i se aplică prevederile Legii nr. 544/2001 privind obligaţia de a oferi informaţiile de interes public solicitate. Sentinţa este definitivă.

Prin această hotărâre, Curtea de Apel respinge recursul formulat de Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR împotriva Sentinţei Civile nr. 3021 pronunţată în data de 22 aprilie 2014 de către Tribunalul Municipiului București prin care obligă Radioul Public să pună la dispoziţia Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, mai multe contracte suspectate de acte de corupție încheiate prin intermediul unor persoane cu funcții de conducere în SRR și care dețin, în același timp, diverse societăți comerciale.
Practic, administraţia Radioului Public nu mai are posibilitatea să refuze punerea la dispoziţia celor interesaţi a informaţiilor de interes public solicitate, aşa cum a procedat în dese rânduri. Din acest motiv, vă prezentăm cele două sentinţe comunicate de Tribunalul Municipiului Bucureşti şi de Curtea de Apel care consfinţesc acest drept. (vezi aici Sentinta TMB si aici Decizia CAB) 
De menţionat este că în motivare, Curtea de Apel Bucureşti răspunde şi asupra unui stil de lucru promovat de conducerea SRR, care tratează instituţia ca şi cum ar fi propria moşie, iar pe salariaţi ca fiind nişte sclavi aflaţi la discreţia şefilor: În urma analizării Raportului Curţii de Conturi privind activitatea economică din Radioul Public, instanţa apreciază că „SRR este finanţată şi supravieţuieşte doar pentru că este finannţată 94% din banii cetăţenilor, luaţi ca indivizi sau asociaţi colectiv, ca persoane juridice. Există, deci un interes public al plătitorilor de taxe şi impozite, în transparenţa unei instituţii care le cheltuie banii şi care desfăşoară teoretic un serviciu public, deci pentru servirea cetăţenilor.”

Departament Comunicare FRJ MediaSind Bucureşti, 16 iunie 2015

 

Un gând despre “Sentinţa definitivă care confirmă că SRR este instituţie publică!

 1. Stimati colegi ! Ovidiu Miculescu refuza sa aplice art. 52 din Codul Muncii, vechi si nou

  1. (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:

  b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;

  Ce vreti mai clar?
  De 6 luni, din 19 decembrie 2014 Ovidiu Miculescu era obligat sa-i suspende trimisei in judecata Oltea Serban Parau, contractul de munca, astfel ca neaplicand legea, nu isi indeplineste indatoririle si comite un abuz in serviciu! Cum jura in Parlament membrii CA? „Jur sa apar Constitutia si legile tarii….” – citat din Legea 41

  Alo, se aude? Serviciul juridic? DMRUSC?

  Tot Nela Santinela

  Apreciază

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s