Comunicat de presă

Comunicatul de presă al reprezentaților salariaților din

Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune,

(Adrian Valentin Moise și Gabriel Basarabescu – București, 11 decembrie 2020)

În perioada 19 noiembrie –  9 decembrie a.c., pe site-ul deținut de SRJ Mediasind, au fost publicate trei comunicate sub următoarele titluri:

Angajații Radioului Public sunt invitați să mandateze rezultatul negocierilor pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă!” (publicat în 19 noiembrie 2020),

Conducerea Radioului Public condiționează semnarea noului CCM de mandatul primit din partea majorității salariaților instituției! (publicat în 8 decembrie 2020) și

FAIR-MediaSind prezintă public documentul negociat în Societatea Română de Radiodifuziune (publicat pe 9 decembrie 2020).

Vă prezentăm extrase din aceste trei comunicate care ne-au obligat să luăm această poziție:

I.Având în vedere unele demersuri făcute pe la diverse instituții de către unii așa-ziși colegi de mișcare sindicală, unii dintre ei chiar reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație(!!!), prin care au solicitat Ministerului Muncii și ITM să nu înregistreze prezentul CCM invocând tot felul de motive puerile, conducerea Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu membrii afiliați din instituție solicită tuturor angajaților un mandat de încredere pentru semnarea CCM, deoarece acest Contract Colectiv de Muncă va fi aplicabil TUTUROR salariaților SRR, indiferent de apartenența sindicală.”

II.Cu toate acestea, în urma sesizărilor și a scandalului provocat de unii așa-ziși lideri sindicali din instituție, unii dintre ei chiar reprezentanți din partea salariaților în Consiliul de Administrație, conducerea Societății Române de Radiodifuziune a refuzat să mai semneze Procesul verbal de finalizare a negocierilor, condiționând acordul a jumătate plus unul din totalul angajaților!

III.Cu toate acestea, în urma sesizărilor și a scandalului provocat de unii așa-ziși lideri sindicali din instituție, unii dintre ei chiar reprezentanți din partea salariaților în Consiliul de Administrație, conducerea Societății Române de Radiodifuziune a refuzat să mai semneze Procesul verbal de finalizare a negocierilor, condiționând acordul a jumătate plus unul din totalul angajaților!

Se poate observa că se acreditează ideea că din cauza celor doi reprezentați ai salariaților în CA al SRR, care ”au făcut demersuri pe la diverse instituții de către unii așa-ziși colegi de mișcare sindicală, unii dintre ei chiar reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație(!!!)” și ”în urma sesizărilor și a scandalului provocat de unii așa-ziși lideri sindicali din instituție, unii dintre ei chiar reprezentanți din partea salariaților în Consiliul de Administrație”, nu se mai poate înregistra prezentul CCM iar conducerea SRR refuză să mai semneze Procesul verbal de finalizare al negocierilor.

Constatăm cu stupoare că minciunile colportate de cei/cel care au/a scris aceste comunicate, în care declară (fără dovezi!) că cei doi reprezentanți ai salariaților în CA al SRR, ”au făcut demersuri pe la diverse instituții… prin care au solicitat Min. Muncii și ITM să nu înregistreze prezentul CCM”,au depus sesizări”, ”au provocat scandaluri”, caută un acar Păun pentru nereușitele lor!

Aceste informații cu privire la implicarea noastră și care sunt aduse la cunoștința publicului larg, implicit al salariaților din SRR, sunt total neadevarate și făcute cu rea voință.

În ședința din data de 10 decembrie a.c. a Consiliului de Administrație al SRR am solicitat oficial dlui Georgică Severin – Președinte-Director General al instituției precum și membrilor din Consiliu să spună dacă noi doi, în calitate de reprezentați ai salariaților în Consiliu am făcut vreun demers sau am fost împotriva negocierii unui nou CCM sau dacă am făcut vreun demers la diverse instituții ale statului, ITM sau Ministerul Muncii pentru a bloca înregistrarea noului CCM al SRR.

Răspunsul din partea Președintelui-Director General a fost că nu cunoaște un astfel de demers și că noi doi nu am participat la negocierile respective și nici nu ne-am opus acestor negocieri.

Mai mult, noi am declarat în ședința de Consiliu că ne dorim ca salariații SRR să dețină un CCM mai bun dar numai cu respectarea legislației în vigoare.

Din cauza acestor minciuni și manipulări aruncate în spațiul public, ce au fost repetate și chiar escaladate, amândoi ne simțim profund afectați mai ales că mai mulți colegi din Radioul public ne-au întrebat dacă este adevărat ceea ce au citit.

Având în vedere aceste aspecte grave, solicităm ca cel/cei care a/au scris și și-a/au asumat aceste comunicate, să-și ceară scuze public și să șteargă/elimine acele pasaje cu minciuni despre noi doi.

Considerăm că organizația Mediasind ar trebui să-și canalizeze toate eforturile pentru misiunea sa, în scopul apărării interselor membrilor de sindicat, și să nu denatureze în mod deliberat adevărul.

În caz contrar, ne vedem obligați să facem demersuri în justiție pentru apărarea onoarei, demnității, integrității și adevărului.

Reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație al SRR

Adrian Valentin Moise                                                                                 Gabriel Basarabescu

Multumesc!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s